Air France-KLM: Επιβεβαιώνει ενδιαφέρον για Alitalia

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2007 10:15
UPD:10:31
EPA/TOUSSAINT KLUITERS

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ της για εξαγορά της Alitalia εξέφρασε και επισήμως την Πέμπτη η Air France-KLM. Όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, έχει ήδη καταθέσει μη δεσμευτική εκδήλωση ενδιαφέροντος προς τον ιταλικό αερομεταφορέα.

Η Air France αποκάλυψε επίσης ότι συμπεριλαμβάνεται στους τρεις υποψήφιους αγοραστές της εταιρείας, η οποία πρόκειται να ανακοινώσει την απόφασή της μέχρι τα τέλη του έτους. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η κατάθεση επίσημης προσφοράς, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Υποβολή μη δεσμευτικής προσφοράς για την Alitalia αναμένεται να καταθέσει σήμερα, όπως μεταδίδει το Reuters, και η γερμανική Lufthansa, παρά τις επιφυλάξεις του διοικητικού της συμβουλίου.

Ο πλειοδότης πρόκειται να αποκτήσει έναν αερομεταφορέα, ο οποίος δεν έχει γνωστοποιήσει τα λειτουργικά του κέρδη τα τελευταία εννέα χρόνια, ενώ οι ημερήσιες ζημίες του αγγίζουν το ένα εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, η ιταλική κυβέρνηση έχει αναθέσει στον πρόεδρο της Alitalia Μαουρίτσιο Πράτο την αναζήτηση αγοραστή για το 49,9% της εταιρείας που ανήκει στο δημόσιο.

Όπως εκτιμούν αναλυτές, η πώληση του ποσοστού αυτού πιθανότατα δεν θα αποφέρει σημαντικά έσοδα, δεδομένου ότι το χρέος της εταιρείας υπερβαίνει το 1,2 δισ. ευρώ και, επιπλέον, ο ανταγωνισμός μεταξύ των αερομεταφορέων στην Ιταλία έχει καταστεί ιδιαίτερα ισχυρός.

Η μετοχή της ιταλικής εταιρείας ενισχυόταν το πρωί της Πέμπτης κατά 6,16%, φτάνοντας στα 0,8945 ευρώ. Σημειώνεται ότι η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος που έθεσε το δ.σ. της λήγει σήμερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα