Βρετανία: Οι αγρότες μένουν χωρίς ΚΑΠ, η κυβέρνηση υπόσχεται χρηματοδότηση 2,9 δισ. σε ορίζοντα διετίας

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 09:52
UPD:10:02
Eurokinissi/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση αφήνει και τους Βρετανούς αγρότες εκτός ΚΑΠ. Και αυτό στοιχίζει στους ίδιους και στο κράτος. Ο υπουργός Οικονομικών Σαίντ Τζαβίντ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα προσφέρει χρηματοδότηση 2,9 δισ. στερλινών σε ορίζοντα διετίας προκειμένου να στηρίξει τον αγροτικό τομέα.

Η βοήθεια αυτή, όπως διευκρινίστηκε, θα διασφαλίσει ότι οι αγρότες θα λάβουν την επόμενη χρονιά τα ίδια επίπεδα χρηματοδότησης, που είχαν από τις άμεσες πληρωμές του προγράμματος επιδοτήσεων της Ε.Ε. πέρυσι. Ωστόσο η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα για τους αγρότες εκτός κοινότητας. 

«Όταν φύγουμε από την Ε..Ε απελευθερωνόμαστε από την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Θα έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε τις ζωτικές αγροτικές κοινότητες, που είναι θεμέλιος λίθος της ζωής στη Βρετανία με ένα πιο δίκαιο και λιγότερο γραφειοκρατικό σύστημα» τόνισε ο Τζαβίντ. «Οι αγρότες μπορούν να υποδεχθούν το Νέο Έτος με την εμπιστοσύνη ότι έχουν τη στήριξη μας και με την πεποίθηση ότι μπορούμε να θριαμβεύσουμε μετά το Brexit» συμπλήρωσε. 

Να σημειωθεί ότι την περίοδο 2014-2017 τα κεφάλαια της ΚΑΠ κάλυπταν το 61% του μέσου εισοδήματος των Βρετανών αγορτών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Γεωργίας. 

Πηγή: Bloomberg 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα