Dasnke: Αντιμέτωπη με αγωγή από 60 θεσμικούς επενδυτές

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019 17:11
UPD:17:12
REUTERS/Jacob Gronholt-Pedersen

Ομάδα περίπου 60 επενδυτών κατέθεσε αγωγή κατά της Danske Bank, ζητώντας αποζημίωση 1,5 δισ. κορονών (περίπου 220 εκατ. ευρώ) για την υπόθεση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Είναι η τρίτη τέτοια περίπτωση που έρχεται να πλήξει την μεγαλύτερη τράπεζα της Δανίας. 

Η Danske ανακοίνωσε πως θα υπεραπιστεί εαυτόν και ότι δεν είχε καμία πληροφόρηση για την χρονική συγκυρία της αγωγής. Η τράπεζα βρίσκεται υπό έρευνα σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, κατηγορούμενη για ύποπτες πληρωμές άνω των 200 δισ. ευρώ, που έγιναν μέσω του υποκαστήματός της στην Εσθονία από το 2007 έως και το 2015. 

Την αγωγή κατέθεσε η δανέζικη νομική εταιρεία Nemeth Sigetty στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Κοπεγχάγης εκ μέρους ομάδας περίπου 60 διεθνών επενδυτών. Αυτή περιλαμβάνει συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες και εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων από τουλάχιστον 12 χώρες. 

Η αγωγή υποστηρίζει ότι η Dasnke παρέβη τη νομοθεσία για την κεφαλαιαγορά της Δανίας, παραπλανώντας σκοπίμως τους επενδυτές και κρατώντας στους στο σκοτάδι επί χρόνια. 

Πηγή: Reuters 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα