O Σι στρέφεται στους τεχνοκράτες

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019 15:45
UPD:15:46
REUTERS/KYODO

Καθώς η Κίνα παλεύει να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση της οικονομίας της, υιοθετεί ένα μοντέλο για τον διορισμό ειδικών διαχείρισης ρίσκου και ανοικόδομησης των περιφερειών της.

Από το 2018 ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έχει ορίσει 12 πρώην στελέχη κρατικών χρηματοπιστωτικών οργανισμών ή ρυθμιστικών αρχών σε κορυφαίες θέσεις ανά τις 31 περιφέρειες της Κίνας, ορισμένες από τις οποίες είχαν να αντιμετωπίσουν σοβαρότατα τραπεζικά προβλήματα και προβλήματα χρέους.

Μόλις δύο από τους κορυφαίους αξιωματούχους των περιφερειών είχαν τέτοιου είδους προϋπηρεσία πριν από τον τελευταίο μεγάλο ανασχηματισμό του 2012, όπως προκύπτει από έρευνα του Reuters. 

Μεταξύ των ειδικών της οικονομίας που προήχθησαν είναι ο νέος αντιδήμαρχος του Πεκίνου, Γιν Γονγκ, πρώην αναπληρωτής κεντρικός τραπεζίτης και ο αναπληρωτής διοικητής της Σαντόνγκ, Λίου Τσιανγκ, ο οποίος είχε περάσει από τις μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες της χώρας. Ακόμη ένας προσφάτως διορισθείς αξιωματούχος είναι ο αντιδήμαρχος της Τσονκίνγκ, Λι Μπο, ο οποίος έως πρόσφατα ήταν επικεφαλής του τμήματος νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας. 

Πηγή: Reuters 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα