Υπ. Τουρισμού: Ο σχεδιασμός μας συνυπολογίζει τη λειτουργία της Ολυμπιακής

Στήριξη στους χειρισμούς του υπ. Μεταφορών
Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2007 14:39

«Οι όποιες κινήσεις και οι όποιοι χειρισμοί γύρω από το ζήτημα της Ολυμπιακής θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, θα πρέπει να γίνονται με σεβασμό και όσον αφορά στα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών και όσον αφορά όμως την συναισθηματική και συμβολική αξία που έχει ο εθνικός μας αερομεταφορέας. ¶ρα βήματα προσεκτικά».

Αυτό δήλωσε για το θέμα της Ολυμπιακής ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Αρης Σπηλιωτόπουλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, παρέχοντας παράλληλα στήριξη στον υπουργό Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει τους χειρισμούς του κ. Χατζηδάκη στο θέμα της Ολυμπιακής, ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε: «Εγώ θεωρώ ότι οι χειρισμοί που κάνει η κυβέρνηση είναι προς μία σωστή κατεύθυνση. Απλώς, οφείλω ως υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης να πω το αυτονόητο. Ότι χρειάζονται βήματα προσεκτικά και χειρισμοί σοβαροί που να συνυπολογίζουν και τους δύο παράγοντες. Και τα χρήματα των φορολογουμένων που έχουν επενδυθεί στα διάφορα αναπτυξιακά προγράμματα και από την άλλη πλευρά στην συναισθηματική, συμβολική και ουσιαστική αξία που έχει ο εθνικός μας αερομεταφορέας».

Σε ερώτηση αν υπήρξε βιασύνη, δεδομένου ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για το μέλλον της εταιρείας, ο υπουργός Τουρισμού απάντησε: «Βιάζεστε να βγάζετε συμπεράσματα. Πιστεύω ότι ο βηματισμός μας είναι σωστός και προσεκτικός».

Στη συνέχεια ο υπουργός ρωτήθηκε αν και κατά πόσο οι σχεδιασμοί του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης γίνονται χωρίς την Ολυμπιακή. «Δεν έχω κάνει κανένα πλάνο χωρίς την Ολυμπιακή. Όλα τα πλάνα μας βασίζονται στα υφιστάμενα δεδομένα. Και ένα από τα δεδομένα είναι ότι η Ολυμπιακή είναι εν λειτουργία», τόνισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος και πρόσθεσε: «Η Ολυμπιακή πετάει και αυτό το μήνυμα σήμερα πρέπει να το εκπέμψουμε από δω. Ότι η Ολυμπιακή καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών -γιατί δεν πρέπει να στέλνουμε μηνύματα τα οποία μπορούν να παρερμηνευθούν- είναι εν λειτουργία και προσφέρει και στον χειμερινό τουρισμό το κομμάτι που της αναλογεί»

Στο σημείο αυτό ο υπουργός Τουρισμού εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά με τις πτήσεις των Ο.Α. την περίοδο των εορτών, εκτιμώντας παράλληλα ότι όλα τα υπόλοιπα είναι θόρυβος, που όπως είπε, δεν μπορεί να επηρεάσει -και δεν πρέπει να επηρεάσει- την τουριστική μας κίνηση.

Ερωτηθείς γιατί μιλά μόνο για χειμερινή περίοδο, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης εξήγησε ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εποχικότητα και η συγκεκριμένη εποχικότητα είναι για το χειμερινό τουρισμό.

Όσο για το αν θα υπάρξουν προβλήμα την καλοκαιρινή σεζόν και ευρύτερα στον τουρισμό, ο κ. Σπηλιωτόπουλος παρατήρησε ότι αν συνεχίσουμε τον θόρυβο, σίγουρα δεν βοηθά το τουριστικό προϊόν.

«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα ... όλα λειτουργούν ομαλά. Ήδη η τουριστική ροή είναι σωστή για τον χειμερινό τουρισμό. Όσον αφορά τον σχεδιασμό μας, αυτός συνυπολογίζει τη λειτουργία της Ολυμπιακής Αεροπορίας», υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα