Ανοδος του χαλκού στη Σαγκάη

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2007 07:37

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν τα συμβόλαια του χαλκού στη Σαγκάη καθώς εικάζεται ότι τα αποθέματα του μετάλλου στην Κίνα θα μειωθούν για τέταρτη εβδομάδα αποτέλεσμα των φυσικών αγορών από τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης χαλκού στον κόσμο.

Τα αποθέματα που ελέγχονται από το Χρηματιστήριο της Σαγκάης προβλέπεται να μειωθούν κατά περίπου 5.000 μετρικούς τόνους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών. Τα αποθέματα μειώθηκαν 42% τις τρεις τελευταίες εβδομάδες καθώς η υποχώρηση των τιμών οδήγησε σε αγορές. Το Χρηματιστήριο θα ανακοινώσει τα στοιχεία των αποθεμάτων σήμερα το απόγευμα.

Ο χαλκός για παράδοση Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο έως 1,6% φθάνοντας στα 57.700 γιουάν (7.788 δολ.) ο τόνος στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης και διαπραγματεύθηκε στα 57.450 γιουάν ο τόνος στις 9:33 π.μ. τοπική ώρα.

Στο London Metal Exchange (LME) ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες σημείωσε άνοδο 0,6% φθάνοντας στα 6.765 δολ. ο τόνος την ίδια ώρα.

Τα συμβόλαια του Μαρτίου στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) διαπραγματεύθηκε 0,7% υψηλότερα, φθάνοντας στα 3,07 δολ. η λίμπρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα