Δυναμική άνοδος στο Χ.Α.

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019 14:01
UPD:14:06
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Μπορεί να είμαστε δύο μόλις 24ωρα πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά το κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι ιδιαίτερα «θερμό». Σε μία κάθε άλλο παρά υποτονική συνεδρίαση, ο Γενικός Δείκτης ανακάμπτει δυναμικά, περνώντας και πάλι το φράγμα των 900 μονάδων. 

Συγκεκριμένα στις 13:40 ο δείκτης ενισχύεται 1,40% στις 904,57 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να υπερβαίνει τα 33 εκατ. ευρώ. 

Το σύνολο σχεδόν των κλάδων του χρηματιστηρίου εξασφαλίζουν κέρδη, με μόνη εξαίρεση το εμπόριο, που υποχωρεί ελαφρά (0,5%). Την παράσταση κλέβει ο κλάδος των ασφαλειών με κέρδη 3,5%. Ακολουθεί ο κλάδος ταξιδιών- αναψυχής με κέρδη 2,4% και εκείνος της τεχνολογίας στο +2,2%. Κέρδη 1,8% παρουσιάζουν επίσης οι κλάδοι τροφίμων και πετρελαίου, ενώ στο +1,5% είναι βιομηχανικά προϊόντα και ακίνητη περιουσία. 

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της εφετινής χρονιάς, οι τράπεζες, βλέπουν τον δείκτη τους να ενισχύεται σχεδόν 1%. 

Την ίδια ώρα μεικτή είναι η εικόνα στα χρηματιστήρια της Ευρώπης. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται 0,5%, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχωρεί στον ίδιο βαθμό. Οι CAC 40 στο Παρίσι και DAX στη Φραγκφούρτη αμφιταλαντεύονται ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 πάντως με ελαφρά μόνο άνοδο κατάφερε ενδοσυνεδριακά να σκαρφαλώσει σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα. 

naftemporiki.gr 

 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα