British United: 2,1 δισ. δολ. για την MBF Australia

Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2007 08:36

ΠΟΣΟΝ 2,41 δισ. δολ. Αυστραλίας (2,1 δισ. δολ. ΗΠΑ) προσέφερε σε μετρητά η British United Provident Association Ltd. για την απόκτηση της MBF Australia Ltd. για να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στον κλάδο υγείας της χώρας.

Η MBF μελετά την προσφορά, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει πληρωμή σε μετρητά στους συνεργάτες και συγχώνευση των δραστηριοτήτων στην Αυστραλία και των δύο εταιρειών, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία που εδρεύει στο Σϋδνεϋ. Η MBF, εξετάζει το ενδεχόμενο δημόσιας εγγραφής το επόμενο έτος στην Αυστραλία.

Συνδυασμός της BUPA, της μεγαλύτερης ιδιωτικής βρετανικής εταιρείας ασφαλειών υγείας, και της MBF θα υπερβεί την κρατική εταιρεία Medibank Private, ελέγχοντας το 30% της αγοράς Αυστραλίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Private Health Insurance Administration Council.

Μία συγχώνευση ενδέχεται να επιτρέψει στις εταιρείες να μειώσουν το κόστος και να πάρουν χαμηλότερες τιμές από τους προμηθευτές, όπως γιατροί και νοσοκομεία.

Η BUPA εισήλθε στην αγορά της Αυστραλίας πριν από πέντε χρόνια όταν συνεργάστηκε με την Macquarie Group Ltd. για την αγορά της τρίτης σε μέγεθος ασφαλιστικής εταιρείας υγείας της χώρας αντί 595 εκατ. δολ. Αυστραλίας από την Axa Asia Pacific Holdings Ltd. Επίσης η BUPA δραστηριοποιείται στην Ισπανία, τη Σαουδική Αραβία, το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊλάνδη, τη Δανία και τις ΗΠΑ. Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου αναρριχήθηκαν 52% φθάνοντας στα 136,9 εκατ. λίρες στερλίνες (277 εκατ. δολ. ΗΠΑ).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα