Oμόλογα: Υποτονικό ενδιαφέρον, αποκλιμάκωση των αποδόσεων

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019 12:03
UPD:12:04
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Στην ασφάλεια του κρατικού χρέους της Ευρωζώνης προσέτρεξαν οι επενδυτές, πιέζοντας προς τα κάτω τις αποδόσεις, σε μια συνεδρίαση με χαμηλό όγκο συναλλαγών και υποτονικό ενδιαφέρον, εν όψει των χριστουγεννιάτικων αργιών.

Οι αποδόσεις γερμανικών, γαλλικών και ολλανδικών 10ετών ομολόγων είχαν αναρριχηθεί την προηγούμενη εβδομάδα στα υηλότερα επίπεδα σχεδόν εξαμήνου, μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Σουηδίας να βάλει τέρμα στην πολιτική των αρνητικών επιτοκίων. 

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρούσε δύο μονάδες βάσης, στο -0,27%, σχεδόν έξι μονάδες κάτω από τα υψηλά εξαμήνου. Παρ' όλα αυτά, η απόδοση του Bund έχει απομακρυνθεί σχεδόν 50 μονάδες βάσης από το ιστορικό ναδίρ που είχε αγγίξει στις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς η αβεβαιότητα λόγω Brexit έχει περιορισθεί μετά την νίκη του Μπόρις Τζόνσον στις εκλογές, ενώ στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου έχει επιτευχθεί συμβιβασμός μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. 

Σταθεροποιητικές τάσεις στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς στο 1,38% και του αντίστοιχου ιταλικού τίτλου στο 1,40%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα