ΧΑΑ: Aνακοινώσεις

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2001 15:58

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

Ανακοινώνεται από την Τράπεζα ότι την 10/4/2001 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, στην οποία μεταξύ άλλων θεμάτων, εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2000 και η καταβολή μερίσματος εκ δρχ. 370 ανά μετοχή. Δικαίωμα λήψεως μερίσματος χρήσεως 2000, έχουν οι μέτοχοι οι εγγεγραμμένοι την 10/4/2001 στα αρχεία του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών ή στο βιβλίο Μετόχων της Τράπεζας. Ως εκ τούτου από την 11/4/2001 η μετοχή της Τράπεζας θα διαπραγματεύεται χωρίς δικαίωμα μερίσματος. Με βάση τα παραπάνω, από την ίδια ημερομηνία οι μετοχές της Τράπεζας που είχαν προέλθει από τη μετατροπή των ομολογιών σε μετοχές την 15/11/2000, και δεν δικαιούντο μερίσματος για τη χρήση 2000, έχουν τα ίδια δικαιώματα με τις λοιπές μετοχές και κατά συνέπεια θα πρέπει να σταματήσει η διαπραγμάτευση της κατηγορίας ΕΤΕ Ανευ Μερίσματος.

INFORM – Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, η οποία συνήλθε στις 10/4/2001 αποφάσισε την διανομή μερίσματος χρήσεως 2000 ύψους 137 δρχ. ανά μετοχή και την αποκοπή του. Ετσι για την χρήση 2000 δικαιούνται μερίσματος οι μέτοχοι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας κατά την 10/4/2001 και μετά το τέλος της συνεδρίασης της 10/4/2001 του Χ.Α.Α. Από 11/4/2001 οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α.Α. χωρίς το μέρισμα χρήσης 2000. Με νεότερη ανακοίνωση του Δ.Σ. της εταιρίας προς το επενδυτικό κοινό και τις αρμόδιες αρχές του Χ.Α.Α., θα καθορισθεί η ημερομηνία και ο τρόπος καταβολής του μερίσματος.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ LEASING Α.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι από την 23/4/2001 αρχίζει η διανομή μερίσματος όπως αυτή αποφασίστηκε στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρίας την 15/3/2001. Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρίας στη λήξη της συνεδρίασης την 15/3/2001 και το ποσό του μερίσματος ανέρχεται σε δρχ. 50 (ευρώ 0,147) ανά μετοχή. Η καταβολή του μερίσματος, που γίνεται με αποστολή δίγραμμων επιταγών στις διευθύνσεις τις οποίες έχουν δηλώσει στο Σ.Α.Τ. οι δικαιούχοι, θα πραγματοποιηθεί σε οποιοδήποτε Κατάστημα της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. Για περισσότερες πληροφορίες οι μέτοχοι παρακαλούνται να επικοινωνούν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης μετόχων της εταιρίας, στο τηλ. 52.96.370.

ΑΤΕΡΜΩΝ Α.Ε.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα στην εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ στις 30/3/2001 και ενδεχομένως και σε άλλα φύλλα του ημερησίου και εβδομαδιαίου τύπου σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 5/204/14.11.2000 απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρία ΑΤΕΡΜΩΝ Α.Ε. γνωστοποιεί στις Αρχές και το κοινό σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα, τα εξής:

Α) Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει εκδηλώσει τις προθέσεις της εταιρίας για την επέκτασή της και σε αγορές του ευρύτερου ευρωπαϊκού οικονομικού χώρου και των παρευξείνιων χώρων για την μεγιστοποίηση των εσόδων και των καθαρών κερδών της.

Β) Ειδικότερα έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για την συμμετοχή της σε υφιστάμενες εταιρίες στο χώρο των διαφημίσεων στην Ιταλία και την Τουρκία όπου οι διαδικασίες βρίσκονται ήδη στο στάδιο της μελέτης για την συμμετοχή στις πιο πάνω εταιρίες.

Γ) Η επέκταση της εταιρίας στις παραπάνω αγορές και σε εταιρίες στις οποίες θα συμμετέχει ή θα εξαγοράσει, θα ξεκινήσει από αυτές στις οποίες οι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας έχουν άμεση ή έμμεση συμμετοχή ή ενδιαφέρον.

Δ) Επίσης η εταιρία γνωστοποιεί ότι:

- κατά την οποιαδήποτε συμμετοχή ή εξαγορά προβεί σε επιχειρήσεις του εξωτερικού ή κατά τη σύσταση θυγατρικών ή κοινών επιχειρήσεων με επενδυτές ή επιχειρηματίες στο εξωτερικό θα τηρήσει όλες τις ισχύουσες διαδικασίες και τις διατάξεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιβαλλόμενη διαφάνεια κατά τις διαπραγματεύσεις και συμφωνίες.

- Θα ληφθούν όλες οι προβλεπόμενες άδειες, εγκρίσεις και τυχόν εκτιμήσεις για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της εταιρίας και των μετοχών.

Ε) Με το επενδυτικό – αναπτυξιακό σχέδιο που εκπονεί και προτίθεται να εφαρμόσει η εταιρία με τις επενδύσεις της στο εξωτερικό, το Διοικητικό Συμβούλιο επιδιώκει να αναδείξει την εταιρία σε μία από τις μεγαλύτερες του χώρου στην υπαίθρια διαφήμιση ή και τις διαφημιστικές εκτυπώσεις στην Ευρώπη, αντικείμενα στα οποία οι προοπτικές της ανάπτυξης και της κερδοφορίας κρίνονται πολύ ικανοποιητικές.

Ζ) Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας θα ενημερώσει τους μετόχους για το επιχειρηματικό της σχέδιο όταν αυτό θα έχει ολοκληρωθεί, με δημοσιεύματα και με αναλυτική παρουσίαση στη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Σε ότι αφορά τα παραπάνω η εταιρία επιβεβαιώνει τα σχετικά δημοσιεύματα.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ Α.Ε.Β.Ε.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα της εφημερίδας ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ της 7/4/2001, η εταιρία ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ Α.Ε.Β.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

«i) Σχετικά με τις κατασχέσεις των ακινήτων επιβεβαιώνουμε το δημοσίευμα με την παρατήρηση ότι ήδη η εταιρία προέβη σε εξόφληση της προμηθεύτριας εταιρίας ΑΦΟΙ ΧΑΙΤΟΓΛΟΥ Α.Ε. και επίκειται και η εξόφληση των λοιπών κατασχέσεων.

ii) Σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου διευκρινίζουμε ότι η Γενική Συνέλευση των μετόχων αποφάσισε την παραίτηση των μετόχων από την άσκηση του δικαιώματος προτιμήσεως υπέρ της εταιρίας UNION ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. Η εταιρία μας έχει την άποψη ότι με την αναμενόμενη έγκριση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων από το Υπουργείο Ανάπτυξης, το χρονικό διάστημα μέχρι τις 29/4/2001 κρίνεται επαρκές για την ολοκλήρωση της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου από τον υποδειχθέντα από τη Γενική Συνέλευση επενδυτή.

iii) Η εταιρία θα ενημερώσει για κάθε περαιτέρω εξέλιξη της Αρχές και το κοινό.›

ΓΕΚ Α.Ε.

Η εταιρία ΓΕΚ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σας ενημερώνουμε ότι η ΓΕΚ Α.Ε. βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις Διοικήσεις των εταιριών ΑΒΑΞ Α.Ε. και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ Α.Ε. σχετικά με την δημιουργία εταιρίας για την ανάπτυξη ηλεκτρονικού εμπορίου στον κατασκευαστικό κλάδο. Για την έκβαση των ως άνω διαπραγματεύσεων, θα σας ενημερώσουμε σχετικά.›

Κ.Ι. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗ ‘Η ΠΑΝΑΓΙΑ’ Α.Ε.

Η εταιρία Κ. Ι. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗ ‘Η ΠΑΝΑΓΙΑ’ Α.Ε. και η εταιρία της ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΤΑΤΙΑΝΑ Α.Ε., σύμφωνα με το άρθρο 8 παράγραφος 1 της 5/204/14.11.2000 απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με επιστολή τους προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιούν ότι η εταιρία ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΤΑΤΙΑΝΑ Α.Ε. προτίθεται να προβεί κατά το χρονικό διάστημα 12/4/2001 – 30/4/2001 σε πώληση 20.320 κοινών ονομαστικών μετοχών της Κ.Ι.ΔΑΝΙΗΛΙΔΗ ‘Η ΠΑΝΑΓΙΑ’ Α.Ε. μέσω της AXON Χρηματιστηριακής Α.Ε.

ΑΧΟΝ HOLDINGS Α.Ε.

Η εταιρία ΑΧΟΝ HOLDINGS Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 8 της απόφασης 5/204/14.11.2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η συνδεδεμένη εταιρία της με την επωνυμία ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΤΑΤΙΑΝΑ Α.Ε. προτίθεται να προβεί στην παρακάτω πράξη: Είδος πράξης: Αγορά. Ογκος συναλλαγών: 30.000 τεμάχια. Αξία: ΑΧΟΝ HOLDINGS Α.Ε. Μέλος του Χ.Α.Α.: ΑΧΟΝ ΑΧΕ. Χρονικό διάστημα διενέργειας πράξης: 12/4/2001 έως 30/4/2001.

ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. – ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ Α.Ε.

Α/ Ο κ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου του Συμεών με την ιδιότητά του ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου των εταιριών του Ομίλου της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ, με επιστολή του προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε., ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ Α.Ε. και στο Χ.Α.Α. ότι κατά την διάρκεια του μηνός Απριλίου 2001 προτίθεται να καταρτίσει: α) αγορές με αντικείμενο μετοχές της εταιρίας ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. και / ή της συνδεδεμένης με αυτήν εταιρίας ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ Α.Ε., σε ποσοστά που, αθροιστικώς λαμβανόμενα, δεν θα υπερβαίνουν το 1% του συνόλου των κοινών μετοχών της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ και το 2% του συνόλου των μετοχών της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ Α.Ε. β) πωλήσεις με αντικείμενο μετοχές της εταιρίας ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. και / ή της συνδεδεμένης με αυτήν εταιρία ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ Α.Ε., σε ποσοστά που, αθροιστικώς λαμβανόμενα, δεν θα υπερβαίνουν το 1% του συνόλου των κοινών μετοχών της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ και το 2% του συνόλου των μετοχών της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ Α.Ε.

Οι παραπάνω συναλλαγές θα πραγματοποιηθούν μέσω των εξής μελών του Χ.Α.Α.: ΕΘΝΙΚΗ ΑΧΕ, VICTORY ΑΧΕΠΕΥ, ΚΥΚΛΟΣ ΑΧΕ και Ν. ΔΕΒΛΕΤΟΓΛΟΥ ΑΧΕΠΕΥ.

Β/ Η κα Μελίνα Εμφιετζόγλου του Προδρόμου με την ιδιότητά της ως Διευθύνουσας Συμβούλου της εταιρίας ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. και ως Αντιπροέδρου Δ.Σ. της εταιρίας ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ Α.Ε., με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε., ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ Α.Ε. και στο Χ.Α.Α. ότι κατά την διάρκεια του μηνός Απριλίου 2001 προτίθεται να καταρτίσει: α) αγορές με αντικείμενο μετοχές της εταιρίας ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. και / ή της συνδεδεμένης με αυτήν εταιρίας ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ Α.Ε., σε ποσοστά που, αθροιστικώς λαμβανόμενα, δεν θα υπερβαίνουν το 0,01% του συνόλου των κοινών μετοχών της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ και το 0,07% του συνόλου των μετοχών της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ Α.Ε. β) πωλήσεις με αντικείμενο μετοχές της εταιρίας ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. και / ή της συνδεδεμένης με αυτήν εταιρία ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ Α.Ε., σε ποσοστά που, αθροιστικώς λαμβανόμενα, δεν θα υπερβαίνουν το 0,01% του συνόλου των μετοχών της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ και το 0,07% του συνόλου των μετοχών της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ Α.Ε.

Οι παραπάνω συναλλαγές θα πραγματοποιηθούν μέσω των εξής μελών του Χ.Α.Α.:, VICTORY ΑΧΕΠΕΥ, ΚΥΚΛΟΣ ΑΧΕ και ΕΘΝΙΚΗ ΑΧΕ

Γ/ Η εταιρία ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. και η κα Μελίνα Εμφιετζόγλου του προδρόμου με την ιδιότητά της ως Διευθύνουσα Συμβούλου της εταιρίας ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε., με επιστολή τους προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιούν ότι κατά τη διάρκεια του μηνός Απριλίου 2001, η εταιρία ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. προτίθεται να καταρτίσει: α) αγορές με αντικείμενο μετοχές της εταιρίας ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ Α.Ε. σε ποσοστά που, αθροιστικώς λαμβανόμενα, δεν θα υπερβαίνουν το 2% μετοχών του συνόλου των μετοχών της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ Α.Ε. β) πωλήσεις με αντικείμενο μετοχές της εταιρίας ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ Α.Ε. σε ποσοστά που, αθροιστικώς λαμβανόμενα, δεν θα υπερβαίνουν το 2% μετοχών του συνόλου των μετοχών της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ Α.Ε. Οι παραπάνω συναλλαγές θα πραγματοποιηθούν μέσω των εξής μελών του Χ.Α.Α.:, VICTORY ΑΧΕΠΕΥ, ΚΥΚΛΟΣ ΑΧΕ και ΕΘΝΙΚΗ ΑΧΕ

F.H.L. Η. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ Α.Ε.

Α/ Σύμφωνα με το άρθρο 8 της αρ.5/204/14-11-2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο κ. Ζαμανόπουλος Κων/νος υπό την ιδιότητα του Προέδρου του Δ.Σ. της εταιρείας F.H.L. Η.ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ ΑΒΕΕ, με επιστολή του προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι προτίθεμαι να προβεί στην αγορά 225.000 μετοχών της ως άνω εταιρείας την 17/4/2001.

Β/ Σύμφωνα με το άρθρο 8 της αρ.5/204/14-11-2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ο κ. Κυριακίδης Ηλίας υπό την ιδιότητα του Διευθύνοντος Σύμβουλου και του μετόχου με ποσοστό συμμετοχής 48,7% της εταιρείας F.H.L. Η.ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ ΑΒΕΕ, με επιστολή του προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι προτίθεμαι να προβεί στην πώληση 225.000 μετοχών της ως άνω εταιρείας την 17/4/2001.

Γ/ Μέσα στα πλαίσια της αρ. 5/204/14-11-2000 απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο κ. Κυριακίδης Ηλίας σε συνέχεια της από 6/2/2001 προαναγγελίας του σχετικής με την πρόθεση του να αγοράσει εντός του επόμενου τριμήνου 7/2-7/5/2001 300.000 μετοχές της εταιρείας F.H.L. Η.ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ ΑΒΕΕ, με επιστολή του προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι η από 6/2/2001 προαναγγελία για αγορά μετοχών ματαιώνεται .Επίσης γνωστοποιεί ότι ήδη έχει προβεί στην αγορά 167.930 μετοχών της ως άνω εταιρείας, στο διάστημα από 7/2/2001 έως την 6/4/2001 , μέσω της Ελληνικής Χρηματιστηριακής.

CONNECTION Α.Ε.Β.Ε.Ε.

Σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 1 της 5/204/14.11.2000 απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο κ. Σταύρος Ν. Τζιούφας, υπό τις ιδιότητές του μέλους Δ.Σ. και του μετόχου με ποσοστό συμμετοχής άνω του 20% της εταιρίας CONNECTION Α.Ε.Β.Ε.Ε., με επιστολή τους προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι προτίθεται να προβεί σε συναλλαγές επί μετοχών της ως άνω εταιρίας ως εξής:

Επωνυμία εκδότριας εταιρίας: CONNECTION Α.Ε.Β.Ε.Ε., Είδος μετοχών: Κοινές ανώνυμες, Μέτοχος που προβαίνει στη γνωστοποίηση: Σταύρος Ν. Τζιούφας, Είδος πράξης: Αγορά, Επιδιωκόμενος όγκος συναλλαγών: 350.000 μετοχές. Χρονικό διάστημα διενέργειας: 4/4/2001 – 30/4/2001. ΕΠΕΥ: ΣΑΡΡΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ, ΑΧΟΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ, ΚΥΚΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ.

ΑΣΠΙΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.

Σε συνέχεια της από 29/3/2001 προαναγγελίας της εταιρίας ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α. για αγορά έως 150.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ΑΣΠΙΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. μέσω του Χ.Α.Α. και για το διάστημα από 2/4/2001 μέχρι 30/4/2001, η εταιρία ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι οι συναλλαγές θα πραγματοποιηθούν μέσω της ΑΣΠΙΣ ΑΧΕΠΕΥ.

ΑΣΠΙΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ.

Σε συνέχεια της από 29/3/2001 προαναγγελίας της εταιρίας ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α. για αγορά έως 50.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ΑΣΠΙΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ. μέσω του Χ.Α.Α. και για το διάστημα από 2/4/2001 μέχρι 30/4/2001, η εταιρία ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι οι συναλλαγές θα πραγματοποιηθούν μέσω της ΑΣΠΙΣ ΑΧΕΠΕΥ.

Α. ΚΑΜΠΑΣ Α.Ο.Β.Ε.Κ.Τ.Ε.

Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 10 της απόφασης 5/204/14.11.2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και κατόπιν της από 10/1/2001 επιστολής της εταιρίας ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΒΟΛΟΥ Α.Ε. προς το Χ.Α.Α. σχετικά με την προαναγγελία αγοράς μετοχών της εταιρίας Α. ΚΑΜΠΑΣ Α.Ο.Β.Ε.Κ.Τ.Ε., η εταιρία ΕΓΝΑΤΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι από 10/1/2001 έως και 10/4/2001 μέσω αυτής αγοράστηκαν για λογαριασμό της ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΒΟΛΟΥ Α.Ε. 84.020 μετοχές της Α. ΚΑΜΠΑΣ Α.Ο.Β.Ε.Κ.Τ.Ε.

ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε.

Σύμφωνα με το άρθρο 16 του Κ.Ν. 2190/1920 όπως ισχύει και σε υλοποίηση της απόφασης της Εκτακτης Α΄ Επαναληπτικής Γενικής Συνελεύσεως των Μετόχων της εταιρείας της 4/4/2001 η οποία ενέκρινε την αγορά εκ μέρους της εντός 12 μηνών από την ημερομηνία λήψεως της απόφασης ήτοι έως 03.04.2002 μέχρι 2.492.024 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών, που αντιστοιχούν στο 10% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με ανώτατη τιμή 1.700 δρχ. (4,99 ΕΥΡΩ) και κατώτερη τιμή 700 δρχ. (2,05 ΕΥΡΩ) ανά μετοχή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ανακοινώνει ότι στη συνεδρίασή του της 11/4/2001 αποφάσισε να διενεργήσει κατά το διάστημα από 20/4/2001 μέχρι 20/7/2001 αγορές μέχρι 400.000 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας που αντιστοιχούν στο 1,61% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου με ανώτατη τιμή 1.700 δρχ. (4,99 ΕΥΡΩ) και κατώτερη τιμή 700 δρχ. (2,05 ΕΥΡΩ) ανά μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Το 2000 αποτέλεσε χρονιά καθοριστικής σημασίας για την Τράπεζα Πειραιώς, καθώς η συγχώνευσή της με τις Τράπεζες Μακεδονίας Θράκης και XiosBank δημιούργησαν τον τρίτο σε μέγεθος ιδιωτικό τραπεζικό όμιλο στη χώρα με μερίδιο 7,7% στις χορηγήσεις και 7,6% στις καταθέσεις. Αυτό τόνισε στη σημερινή Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας. Η Τακτική Γενική Συνέλευση ενέκρινε μεταξύ άλλων και την αγορά ιδίων μετοχών μέχρι ποσοστού 10%. Τα καταστήματα της Τράπεζας μέσα στο 2000 ανήλθαν σε 183 από 156 το 1999 στην Ελλάδα και σε 196 από 164 σε Βαλκάνια, Ευρώπη και Αμερική. H Τράπεζα προτίθεται να επεκταθεί περαιτέρω μέσω της Marathon Bank στις ΗΠΑ (ήδη λειτούργησε άλλο ένα κατάστημα της Τράπεζας στις ΗΠΑ), ενώ στο σχεδιασμό της περιλαμβάνεται η περαιτέρω επέκταση στο νευραλγικό χώρο των Βαλκανίων και κυρίως σε Αλβανία , Βουλγαρία και Ρουμανία, ενισχύοντας το εκεί δίκτυό της. Η Τράπεζα Πειραιώς δίνει μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη των εργασιών του Ομίλου στην Κύπρο, όπου ήδη μετά από εξάμηνες διαπραγματεύσεις απoκτά το 38% της Τράπεζας Αναπτύξεως Κύπρου. Η εξαγορά θα ολοκληρωθεί μετά την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος. Το 2000 η Τράπεζα Πειραιώς πρώτη εισήλθε δυναμικά στο χώρο της ηλεκτρονικής τραπεζικής, δημιουργώντας την ηλεκτρονική τραπεζική πλατφόρμα της WinBank, η οποία παρέχει ένα πλήρες και ολοκληρωμένο σύνολο υπηρεσιών για το κοινό, με αριθμό πελατών που μέσα σε ένα χρόνο λειτουργίας της ξεπέρασε τους 20.000. Σημαντική επίσης, ήταν η ανάπτυξη και η επέκταση των θυγατρικών εταιριών του Ομίλου, όπου στο χρηματιστηριακό τομέα έγινε η συγχώνευση της Σίγμα και της Xios Χρηματιστηριακής, με αποτέλεσμα η νέα χρηματιστηριακή του Ομίλου να βρεθεί στην πρώτη θέση από απόψεως μεριδίου αγοράς. Παράλληλα στον τομέα του Asset Management η Πειραιώς ΑΕΔΑΚ ανέλαβε τη διαχείριση των κεφαλαίων των δύο άλλων θυγατρικών ΑΕΔΑΚ του Ομίλου, με ενοποίηση των προϊόντων.

Η Πειραιώς leasing σημείωσε υψηλό ρυθμό ανάπτυξης κατακτώντας ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, το οποίο στην παρούσα φάση προσεγγίζει το 12%. Η PICAR ολοκλήρωσε τις διαδικασίες και ξεκινά το καλοκαίρι η ανάπλαση του ιστορικού κτιρίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού για τη δημιουργία ενός συγκροτήματος πολυκαταστημάτων και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα. Εντυπωσιακή ήταν και η ανάπτυξη των βασικών μεγεθών της Τράπεζας το 2000, ξεπερνώντας σημαντικά το μέσο ρυθμό μεγέθυνσης του κλάδου. Ειδικότερα, η αύξηση του ενεργητικού ήταν της τάξεως του 46%, οι καταθέσεις – repos αυξήθηκαν κατά 44%, και οι χορηγήσεις κατά 57%.

Το 2000 τα προ φόρων κέρδη του Ομίλου, τα αναλογούντα στους μετόχους της Τράπεζας Πειραιώς, διαμορφώθηκαν σε 67,6 δισ. δρχ. έναντι 77 δισ. δρχ. το 1999, παρουσιάζοντας μείωση 12,2% . Τα κέρδη ωστόσο μετά φόρων τα αναλογούντα στους μετόχους της Τράπεζας Πειραιώς ανήλθαν σε 48,3 δισ. δρχ. έναντι 43,1 δισ. δρχ. το 1999, παρουσιάζοντας αύξηση 12%. Οι θετικές προοπτικές της Τράπεζας, αντικατοπτρίζονται και στην αναβάθμισή της πιστοληπτικής της ικανότητας, από το Διεθνή Οίκο Αξιολόγησης Standard and Poor΄s. Εν τω μεταξύ χθες o διεθνής οίκος Μorgan Stanley περιέλαβε στον ειδικό δείκτη για το Ελληνικό Χρηματιστήριο τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς. Για το 2001 ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κος Μιχάλης Σάλλας, τόνισε ότι θα αρχίσουν να γίνονται ορατά τα οφέλη της συγχώνευσης με την συγκράτηση του λειτουργικού κόστους, την αποτελεσματικότερη προώθηση των προϊόντων και την αύξηση του όγκου εργασιών.

Βασικές προτεραιότητες αποτελούν:

-H περαιτέρω ανοδική πορεία των μεγεθών του Ομίλου.

-Η απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου στην εγχώρια αγορά.

-Η επέκταση της διεθνούς παρουσίας του.

-Η σταθερή αύξηση της κερδοφορίας του.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί

-στο σχεδιασμό νέων προϊόντων και υπηρεσιών με έντονα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά.

-στην προσέγγιση συγκεκριμένων πελατειακών κατηγοριών, κυρίως μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις, επαγγελματίες και ιδιώτες.

-στην ανάπτυξη του δικτύου με την δημιουργία 17 νέων καταστημάτων και την εφαρμογή της νέας εταιρικής ταυτότητας της Τράπεζας σε όλο το δίκτυο.

-στην επέκταση των δραστηριοτήτων της στο εξωτερικό με την δημιουργία νέων καταστημάτων στην Αλβανία, την Βουλγαρία, την Ρουμανία και τις Η.Π.Α. και την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας στην Κύπρο.

-στην ενίσχυση της Ηλεκτρονικής Τραπεζικής με τον εμπλουτισμό της Winbank με νέα προϊόντα και υπηρεσίες και έμφαση στις ηλεκτρονικές πληρωμές για το ευρύ κοινό.

-στην ολοκλήρωση της οργανωτικής αναδιάρθρωσης του επενδυτικού τομέα και των συμμετοχών της Τράπεζας

-στην ενίσχυση της παρουσίας στο χώρο της διαχείρισης περιουσίας τρίτων, με την δημιουργία της Πειραιώς Asset Management και την ανάπτυξη του real estate.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων απαιτείται υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια και διαθεσιμότητα κεφαλαίων. Έτσι η Γενική Συνέλευση των Μετόχων μετά από πρόταση της Διοίκησης, αποφάσισε τη διανομή μερίσματος για το 2000 ύψους 100 δρχ. μετοχή (16,7 δισ. δρχ. συνολικά), με παράλληλη ενίσχυση των αποθεματικών 38,1 δισ. δρχ.›

Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε.

Η εταιρία Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Στην Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, εγκρίθηκε η αγορά ιδίων μετοχών της εταιρίας μέχρι ποσοστό 10% του συνόλου των υφιστάμενων μετοχών, σε διάστημα έως και 12 μήνες και σε εύρος τιμής από 1.500 δρχ. μέχρι 5.000 δρχ. ανά μετοχή. Οπως παρουσιάστηκε από την Διοίκηση της εταιρίας μετά και την τελευταία εξαγορά της Maln Pipesystems, του μεγαλύτερου παραγωγού συστημάτων πλαστικών σωλήνων στην Νότια Αφρική. Ο Ομιλος Πετζετάκις κατατάσσεται ανάμεσα στους παγκόσμιους πρωταγωνιστές του κλάδου, έχοντας ηγετική παρουσία στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο και Αφρική, και έχοντας ισχυροποιήσει την θέση του στις ανεπτυγμένες αγορές της Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής (πρόσφατη εξαγορά της Behka Plast, Γερμανία και συμμετοχή στην Imperial Plastech, Καναδάς). Συνεπώς, λαμβάνοντας υπόψη τον αναβαθμισμένο πλέον ρόλο του Ομίλου στην παγκόσμια αγορά και δεδομένης της ισχυρής ανάπτυξης που παρουσιάζουν στο σύνολο τους τα οικονομικά μεγέθη, η Γενική Συνέλευση των μετόχων ομόφωνα αποφάσισε την επαναγορά ιδίων μετοχών κρίνοντας την συμφέρουσα επένδυση και πάντοτε σε σύγκριση με την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της μετοχής.

Για περισσότερες λεπτομέρειες οι κ.κ Μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται: Τμήμα Investor Relations της ΑΓ. Πετζετάκις Α.Ε. (κα Μαίρη Μαγκιώρου 34.97.257), National Communications (κα Σταυρούλα Χαρβάτη, τηλ 72.53.530).›

ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ Α.Ε.

Η εταιρία ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Υπεγράφη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ Α.Ε. και του κ. Νίκου Αρβανιτόπουλου της ARCOR INTERNATIONAL S.A., την 6/4/2001. Ο κ. Νίκου Αρβανιτόπουλος προτίθεται να αγοράσει την έκταση της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στη θέση Σωρός Βόλου προκειμένου να την αξιοποιήσει τουριστικά. Στους στόχους του κ. Αρβανιτόπουλου περιλαμβάνεται η ανάληψη των απαραίτητων προπαρασκευαστικών ενεργειών (εξασφάλιση οικοδομικών και άλλων αδειών από τις αρμόδιες αρχές, προετοιμασία αρχιτεκτονικών σχεδίων κλπ) προκειμένου να καταστεί δυνατή η αξιοποίηση και εκμετάλλευση του ακινήτου, με τη δημιουργία σύγχρονου ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Η προτεινόμενη επένδυση εκ μέρους της ARCOR INTERNATIONAL θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακό συγκρότημα πέντε αστέρων, συνεδριακό κέντρο 1.000 θέσεων, πρωταθλητικό γήπεδο γκόλφ 18 οπών, μαρίνα, κέντρο θαλασσοθεραπείας και άλλες συμπληρωματικές εγκαταστάσεις.›

ΠΡΟΟΔΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Α.Ε.

Η εταιρία ΠΡΟΟΔΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. ανακοινώνει τα ακόλουθα: «Σύμφωνα με το Πρακτικό της 135ης Συνεδρίασης της 2/4/2001 του Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Νικόλαος Καλογιάννης υπέβαλε την παραίτηση του από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, καθώς και από μέλος της Επενδυτικής της Επιτροπής. Στη θέση του ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, εξελέγη ο κ. Δημήτριος Κωνσταντόπουλος του Χρήστου. Ο κος Κωνσταντόπουλος είναι οικονομολόγος, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ΜΒΑ in Finance με πολυετή εμπειρία σε θέματα Corporate Finance, ενώ σήμερα εργάζεται ως διευθυντικό στέλεχος στο Τμήμα Investment Banking της EFG Finance από τον Αύγουστο του 2000.›

ΕΔΡΑΣΗ Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε.

Η εταιρία ΕΔΡΑΣΗ Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σημαντικές αποφάσεις έλαβε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΕΔΡΑΣΗ – Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε., που συνήλθε σήμερα, Τρίτη 10 Απριλίου 2001, στα γραφεία της εταιρείας, στο Κορωπί, με απαρτία 58,5 %.

Πιο συγκεκριμένα, αποφασίσθηκε η αγορά μετοχών της μέχρι του 10% του κεφαλαίου της (14.140.000 μετοχές), σε τιμές από 5 έως 10 EURO (από 1.704 έως 3.407 δρχ.). Οι αγορές θα γίνουν εντός των επόμενων 12 μηνών, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από την πρόσφατη τροποποίηση του ΚΝ 2190/20 και αποβλέπουν στη στήριξη της τιμής της μετοχής, που σύμφωνα με τη Διοίκηση της εταιρείας είναι πολύ χαμηλή.

Επίσης, εγκρίθηκε μερική τροποποίηση του τρόπου διάθεσης των κεφαλαίων της αύξησης και επικυρώθηκαν οι συμμετοχές της εταιρείας στις εξαγορές και αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου των θυγατρικών εταιρειών της.

Σημαντική ήταν η εξαγγελία του Προέδρου της ΕΔΡΑΣΗΣ, κ. Κων/νου Ψαλλίδα, ότι επετεύχθη συμφωνία για εξαγορά και συμμετοχή στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Τεχνικής Εταιρείας Ζ’ Τάξης ΛΥΚΟΔΗΜΟΣ Α.Τ.Ε., ώστε η ΕΔΡΑΣΗ - Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε. να κατέχει ποσοστό που θα υπερβαίνει το 55% του κεφαλαίου της.

Σημειώνεται ότι η ΛΥΚΟΔΗΜΟΣ Α.Τ.Ε., με μέσο ετήσιο κύκλο εργασιών 2,7 δις δρχ., ειδικεύεται σε σιδηροδρομικά έργα, έργα οδοποιίας, χωματουργικά και οικοδομικά, δραστηριότητες συμπληρωματικές με αυτές των άλλων εταιρειών του Ομίλου της ΕΔΡΑΣΗΣ, που, αυτή τη στιγμή, αριθμεί 11 εταιρείες συναφών δραστηριοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Όμιλος της ΕΔΡΑΣΗΣ σημείωσε εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα το 2000, υπερδιπλασιάζοντας τον κύκλο εργασιών (23,1 δις) και τα κέρδη του (1,8 δις) σε σχέση με τα αντίστοιχα μεγέθη του 1999.›

INFORM – Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε.

Η εταιρία INFORM – Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε. με Δελτίο Τύπου της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Συνήλθε σήμερα στα γραφεία της INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε. στο Κορωπί, η 19η Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Νίκος Λύκος ενημέρωσε την Γενική Συνέλευση για τα πολύ καλά αποτελέσματα της εταιρείας κατά την χρήση 2000. Συγκεκριμένα σχολίασε την αύξηση κατά 36% των ενοποιημένων πωλήσεων του 2000 και 35% των ενοποιημένων καθαρών κερδών, που έφτασαν τα 19,3 δις και 5,97 δις δρχ., αντίστοιχα. Ενδιαφέρον αποτελεί ότι τα αποτελέσματα αυτά συντίθενται από τα εξαιρετικά αποτελέσματα της μητρικής εταιρείας INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε. που παρουσίασε αύξηση 38% στις πωλήσεις (16,5 δις δρχ) και 43% στα καθαρά κέρδη (5,38 δις δρχ) καθώς επίσης και από την σημαντική συμβολή στα ενοποιημένα αποτελέσματα των θυγατρικών εταιρειών Σ. ΚΟΣΚΙΝΙΔΗΣ ΑΒΕΕ και ΕΒΕ Α.Ε. Με δεδομένα τα αποτελέσματα του 2000, το ΔΣ πρότεινε και η Γενική Συνέλευση ομόφωνα ενέκρινε την διανομή καθαρού μερίσματος 137 δρχ. ανά μετοχή, αυξημένο κατά 52% σε σχέση με το 1999.

Ο κ. Νίκος Λύκος τόνισε ότι βασικό παράγοντα στην αναπτυξιακή πορείας της εταιρείας αποτελεί το ανθρώπινο δυναμικό. Πρότεινε λοιπόν και η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την διανομή μετοχών στους εργαζόμενους με την μέθοδο του stock option, ώστε να γίνει πράξη η πολιτική της εταιρείας και το ανθρώπινο δυναμικό να αισθάνεται την επιχείρηση και να συνεισφέρει στην ανάπτυξή της με την διπλή ιδιότητα του εργαζόμενου-μετόχου. Τόνισε επίσης ότι το 2001 προβλέπεται να είναι μια χρονιά περαιτέρω ενσωμάτωσης όλων των εταιρειών του Ομίλου και γέννεσης μέσα από αυτήν τη διαδικασία του νέου Ομίλου που φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει διεθνώς στις συνθήκες της νέας οικονομίας και της meta-printing εποχής.›

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ Α.Ε.Ε.Χ.

Η εταιρία ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ Α.Ε.Ε.Χ. ανακοινώνει ότι η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου μετά την εκλογή νέου μέλους, σε αντικατάσταση εκλιπόντος, σύμφωνα με την απόφαση από το υπ` αριθμόν 254ο Διοικητικό Συμβούλιο της 30-03-2001 έχει ως ακολούθως: Παυλίδης Νικόλαος του Κωνσταντίνου, Πρόεδρος. Αλεξάκης Δημήτριος του Θεολόγου, Αντιπρόεδρος. Τσαγκαράκης Μιχαήλ του Εμμανουήλ, Διευθύνων Σύμβουλος. Ανδρουτσοπούλου Μελπομένη του Ιωάννη, Μέλος. Βασιλαράς Βασίλειος του Γεωργίου, Μέλος. Δημητρακοπούλου Βασιλική του Κυριάκου, Μέλος. Κωστόπουλος Ιωάννης του Αθανασίου, Μέλος. Μπαλλής Βύρων του Νικολάου, Μέλος.

ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε.

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ: 12/4/2001 ΕΩΣ 14/5/2001

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ΜΟΧΛΟΣ Α.Ε. γνωστοποιεί στους μετόχους της και το επενδυτικό κοινό τα παρακάτω:

- Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 20/12/2000 αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών από τους μετόχους κατά 2.200.000.000 δρχ., με έκδοση 22.000.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 100 δρχ. (ΕΥΡΩ 0,29) η κάθε μία, που θα διατεθούν κατά προτίμηση στους παλαιούς μετόχους, στην τιμή των 350 δρχ. (ΕΥΡΩ 1,03) η κάθε μια και με αναλογία μίας (1) νέας μετοχής προς κάθε δύο (2) παλαιές.

- Τα συνολικά έσοδα της έκδοσης ανέρχονται σε 7.700.000.000 δρχ. (ΕΥΡΩ 22.597.212.03). Από τη διαφορά μεταξύ της τιμής διάθεσης (350) δρχ. και της ονομαστικής αξίας (100 δρχ.) κάθε μετοχής, προκύπτει το συνολικό ποσό των 5.500.000.000 δρχ. (ΕΥΡΩ 16.140.865,74) το οποίο, σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό, θα μεταφερθεί, στον ειδικό λογ/σμό των αποθεματικών της εταιρείας «Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο›.

- Δικαίωμα προτίμησης στην αύξηση αυτή του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, έχουν οι μέτοχοι που ήταν εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρείας κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χ.Α.Α, την Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2001.

- Η εταιρεία βεβαιώνει ότι τα εν λόγω δικαιώματα προτίμησης έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς των μερίδων των δικαιούχων μετόχων στο Σύστημα Αϋλων Τίτλων (Σ.Α.Τ). Για τα αναλογούντα δικαιώματα των μετόχων στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η εταιρεία έχει αποστείλει σ’ αυτούς ταχυδρομικώς το σχετικό «Εντυπο Ασκησης Δικαιώματος Προτίμησης›.

- Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης των μετόχων στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου αρχίζει την Πέμπτη 12 Απριλίου και λήγει τη Δευτέρα 14 Μαίου 2001. Δικαιώματα προτίμησης που δεν θα ασκηθούν μέσα στην περίοδο αυτή, παύουν να ισχύουν και παραγράφονται.

- Η διαπραγμάτευση, δηλαδή η αγορά και η πώληση των δικαιωμάτων αυτών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, αρχίζει ομοίως την Πέμπτη 12 Απριλίου και λήγει τη Τρίτη 8 Μαίου 2001. Εφιστάται η προσοχή των μετόχων και του επενδυτικού κοινού, ότι η παραπάνω προθεσμία διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων (δηλαδή, μέχρι την Τρίτη 8 Μαϊου 2001), λήγει 4 εργάσιμες ημέρες ενωρίτερα από την ημερομηνία λήξεως της προθεσμίας άσκησης των δικαιωμάτων αυτών.

- Η άσκηση του δικαιώματος προτίμησης με καταβολή μετρητών θα γίνεται από τα καταστήματα της Τράπεζας EFG–EUROBANK ERGASIAS A.E. (και συγκεκριμένα στα καταστήματα της πρώην EUROBANK), καθώς και από το τραπεζικό κατάστημα της ALPHA BANK στην Ηλιούπολη Αττικής (Λεωφ. Ανδρέα Γ. Παπανδρέου 43). Οι δικαιούχοι μέτοχοι που προτίθενται να συμμετάσχουν στην αύξηση, θα πρέπει κατά την εγγραφή τους να δηλώνουν απαραιτήτως τον αριθμό Φορολογικού Μητρώου τους (Α.Φ.Μ.), τη ΔΟΥ στην οποία υπάγονται, τον αριθμό λογαριασμού τους στο Σύστημα Αύλων Τίτλων (Σ.Α.Τ), τον αριθμό μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., καθώς και τα στοιχεία του χειριστή τους του λογαριασμού Αξιών(Τράπεζα η Χρηματιστηριακή εταιρεία),προσκομίζοντας ταυτόχρονα και το Δελτίο της Αστυνομικής Ταυτότητάς τους. Η προσκόμιση των παραπάνω στοιχείων για την συμμετοχή των μετόχων στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μπορεί να γίνεται και από εξουσιοδοτούμενο προς τούτο πρόσωπο με θεώρηση της σχετικής εντολής από αστυνομική αρχή. Επισημαίνεται, ότι οι μέτοχοι που διαμένουν σε πόλεις, οι οποίες δεν καλύπτονται από τα ανωτέρω τραπεζικά καταστήματα (δηλ. της πρώην EUROBANK), θα εξυπηρετούνται από τα πλησιέστερα καταστήματα της παραπάνω Τράπεζας, δεδομένου ότι δεν θα γίνουν δεκτά εμβάσματα από την εταιρεία.

- Οι δικαιούχοι μέτοχοι θα έχουν την δυνατότητα να προεγγραφούν για επιπλέον αριθμό μετοχών, ίσο με αυτόν που δικαιούνται στην διενεργούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, έτσι ώστε, σε περίπτωση που δεν καλυφθεί πλήρως η αύξηση του κεφαλαίου, να λάβουν αυτοί τις επιπλέον μετοχές, αναλογικά.

- Η εταιρεία θα ανοίξει ειδικό λογαριασμό για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, στον οποίο θα κατατίθεται απ’ ευθείας το τίμημα της αγοράς των μετοχών, δίχως να μεσολαβεί η ίδια. Στους εγγραφόμενους θα δίδεται σχετική απόδειξη, η οποία δεν είναι αξιόγραφο, δεν αποτελεί προσωρινό τίτλο μετοχών και δεν είναι διαπραγματεύσιμη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

- Οι νέες μετοχές που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, θα έχουν άϋλη μορφή και θα δικαιούνται μερίσματος από τα κέρδη της χρήσεως 2000. Κλάσματα μετοχών δεν θα εκδοθούν, τυχόν δε προκύπτοντα θα διατεθούν από το Δ.Σ κατά την απόλυτη κρίση του.

- Η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων αυτών μετοχών στο Χ.Α.Α, μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, θα ανακοινωθεί μέσω του τύπου.

- Σε περίπτωση μη πλήρους κάλυψης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου από τους δικαιούχους μετόχους, οι αδιάθετες μετοχές θα διατεθούν ελεύθερα κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

- Σύμφωνα με την απόφαση 51/2000 του Δ.Σ. του Χ.Α.Α, κατά την οποία «σε περίπτωση εισαγωγής στο Χρηματιστήριο μετά την 1.1.2001 νέων κινητών αξιών η δικαιωμάτων προτίμησης, η τιμή εισαγωγής τους θα

εκφράζεται αποκλειστικά και μόνο σε ΕΥΡΩ, ως ακέραιο πολλαπλάσιο του δραχμικού ισοτίμου του ενός (1) ευρωλεπτού, ακόμα και έαν οι αντίστοιχες εταιρικές πράξεις εκφράζονται σε δραχμές›.Σε περίπτωση που το παραπάνω δεν είναι εφικτό, η εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χ.Α.Α, γίνεται με «θεωρητική› τιμή εκκίνησης η οποία προκύπτει από τη μετατροπή σε ΕΥΡΩ της τιμής εισαγωγής που έχει εκφρασθεί σε δραχμές.

- Το Ενημερωτικό Δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, όπως αυτό εγκρίθηκε από το Δ.Σ του Χ.Α.Α, θα διατίθεται στους ενδιαφερόμενους, από: α) τα γραφεία της εταιρείας στην Πάτρα (Νέα Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 113 και Κανελλοπούλου),β)τα γραφεία του υποκαταστήματος της εταιρείας στην Αθήνα (Σολωμού 20-Άνω Καλαμάκι Αλίμου Αττικής), γ) τα τραπεζικά καταστήματα της πρώην EFG EUROBANK, δ) τα γραφεία της Συμβούλου Έκδοσης ALPHA FINANCE (Μέρλιν 5-Αθήνα) και ε) το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

- Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλείσθε να επικοινωνείτε με το τμήμα μετόχων της εταιρείας (στην Πάτρα, τηλ. 061-461300 και στην Αθήνα, τηλ. 01-9969700, ώρες 11.00 έως 14.00).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ
  • ΛΥΚ



Σχολιασμένα