Σε ρυθμούς ρεκόρ τα χρηματιστήρια

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 17:35
UPD:17:36
REUTERS/CLODAGH KILCOYNE

Από ρεκόρ σε ρεκόρ καλπάζει η Wall Street, ενώ κοντά στο ιστορικό ζενίθ τους βρίσκονται και οι ευρωπαϊκές μετοχές, εν μέσω αισιοδοξίας ότι το 2020 θα φέρει καλύτερες ημέρες για την παγκόσμια οικονομία, μετά και την ανακωχή ΗΠΑ- Κίνας. 

Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με άνοδο 0,8% ο Dow Jones με τα 30 «βαριά χαρτιά» σκαρφαλώνει πάνω από τις 28.608 μονάδες καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ του. Τον ακολουθεί με κέρδη 0,6% ο S&P 500, o πλέον αντιπροσωπευτικός δείκτης της αμερικανικής αγοράς, ο οποίος κόντρα στις Κασσάνδρες έχει εξασφαλίσει κέρδη άνω του 28% φέτος. 

Με χαμόγελα ολοκληρώνεται η εβδομάδα και στις ευρωπαϊκές αγορές. Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρουσιάζει κέρδη 0,65% και σε εβδομαδιαία βάση έχει ενισχυθεί περίπου 1,5%. Είναι η δεύτερη διαδοχική εβδομάδα ανόδου για τις ευρωπαϊκές μετοχές. 

Kέρδη της τάξης του 0,6% παρουσιάζουν τόσο ο DAX στη Φραγκφούρτη όσο και ο CAC 40 στο Παρίσι. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται οριακά, αφού η άνετη νίκη του Μπόρις Τζόνσον στην ψηφορορία της Βουλής για τη Συμφωνία Αποχώρησης δεν είναι αρκετή να πυροδοτήσει ενθουσιασμό στους επενδυτές. Εκείνοι ανησυχούν περισσότερο για την άρνησή του να δώσει παράταση στην μεταβατική περίοδο, με στόχο μία ουσιαστική εμπορική συμφωνία με τους 27. 

Την παράσταση σήμερα κλέβουν οι ιταλικές μετοχές, με τον FTSE MIB στο Μιλάνο να ενισχύεται περισσότερο από 1% λίγο πριν κλείσει η αγορά. Στην Αθήνα από την άλλη ο Γ.Δ. δέχεται ισχυρές πιέσεις και με πτώση άνω του 1% χάνει τις 900 μονάδες. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα