Χρηματιστήρια: Με φόρα το Μιλάνο, μένει πίσω η Αθήνα

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 13:14
UPD:13:16
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Με τον τζίρο να κινείται χαμηλότερα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και τους πωλητές να έχουν το πάνω χέρι, ο Γενικός Δείκτης χάνει οριακά τις 900 μονάδες το μεσημέρι. Στα υπόλοιπα χρηματιστήρια της Ευρώπης το κλίμα είναι πιο θετικό και οι δείκτες πλησιάζουν και πάλι το ιστορικό ζενίθ τους.

Στην Αθήνα ο Γ.Δ. υποχωρεί 0,38% στις 899,39 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να είναι κοντά στα 15 εκατ. ευρώ. Ελαφρές πιέσεις δέχονται οι τράπεζες στις οποίες είναι σήμερα στραμμένα τα βλέμματα στον απόηχο της μεγάλης συμφωνίας της Eurobank με την ιταλική doValue, αλλά και της έκθεσης της ΤτΕ που επισημαίνει εκ νέου την ανάγκη για πρόσθετα μέτρα αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων. Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί 0,4%. 

Ο πανευρωπαϊκος δείκτης Stoxx 600 την ίδια ώρα ενισχύεται 0,4% και ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την εβδομάδα με κέρδη 1,2%. Είναι δε η δεύτερη διαδοχική εβδομάδα ανόδου για τον δείκτη που έχει σπάσει το φράγμα των 415 μονάδων.  Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται μόλις 0,2%, ενώ στα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρωζώνης η άνοδος είναι πιο δυναμική. Τόσο ο Dax στη Φραγκφούρτη όσο και ο CAC 40 στο Παρίσι είναι στο +0,7%, ενώ οι ιταλικές μετοχές κλέβουν την παράσταση με τον FTSE MIB στο Μιλάνο στο +1%. 

Ώθηση στον ιταλικό δείκτη δίνουν οι μετοχές των ενεργειακών Eni και Enel, που επιδίδονται σε μίνι ράλι. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα