Xριστουγεννιάτικο πάρτι στη Wall Street

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 19:24
UPD:19:27
REUTERS/LUCAS JACKSON

Τίποτε δεν φαίνεται να επηρεάζει το πάρτι στη Wall Street, ούτε καν η αποπομπή του προέδρου Τραμπ. Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν νέο ρεκόρ, με τον S&P 500 να ξεπερνάει για πρώτη φορά το φράγμα των 3.200 μονάδων. Ήπια κέρδη και στην Ευρώπη.

Το «κυνήγι κερδών» ώθησε και τους τρεις βασικούς δείκτες στη Wall Street σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα σε ένα ράλι που από τις αρχές του έτους έχει αυξήσει πάνω από 5 τρισ. ευρώ στην κεφαλαιοποίηση των μετοχών. O S&P 500 καταγράφει κέρδη πάνω από 7% στη διάρκεια του τετάρτου τριμήνου, ενώ από τις αρχές του έτους έχει ενισχυθεί 27%.

Θετικά πρόσημα και στην Ευρώπη στο τέλος μιας συνεδρίασης που χαρακτηρίσθηκε από χαμηλό όγκο συναλλαγών, καθώς οι αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών δεν προσέφεραν κίνητρα για μεγαλύτερες κινήσεις. Οι ευρωπαϊκές μετοχές παραμένουν κοντά στα υψηλά που είχαν αγγίξει στις αρχές της εβδομάδας μετά τον ενθουσιασμό για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, σε συνδυασμό με τη νίκη του Συντηρητικού κόμματος στη Βρετανία.

Η επιστροφή όμως των ανησυχιών για ένα Brexit χωρίς συμφωνία επανέφερε το επιφυλακτικό κλίμα. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 με μικρή άνοδο 0,17%. Θετικά πρόσημα σχεδόν σε όλα τα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου, με εξαίρεση τον DAX της Φραγκφούρτης, που έκλεισε με πτώση -0,08%. Με άνοδο 0,44% έκλεισε ο FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ ο CAC 40 του Παρισιού ενισχύθηκε 0,21%. Κέρδη 0,34% για τον FTSE MIB του Μιλάνου.

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DJC
  • SXXP



Σχολιασμένα