ΚΙΝΑΛ: Να μη μεταθέτει η ΑΑΔΕ τις ευθύνες της στους υπαλλήλους της

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 17:23
UPD:17:24
Eurokinissi/EUROKINISSI

Να μην μεταθέτει η ΑΑΔΕ στους πολίτες και τους υπαλλήλους της τα προβλήματα που η ίδια δημιουργεί, ζητεί το ΚΙΝΑΛ, μετά και την τοποθέτηση των εφοριακών ότι «δεν θα γίνουν Ιφιγένειες-εξιλαστήρια θύματα για την παραγραφή χιλιάδων υποθέσεων».

Ειδικότερα, ο Τομέας Οικονομικών του Κινήματος θεωρεί ως «ιδιαίτερα προβληματική και απόδειξη της προχειρότητας και της απουσίας σχεδιασμού» από το υπουργείο Οικονομικών για την αντιμετώπιση χιλιάδων εκκρεμών υποθέσεων την «αιφνίδια απόφαση» της ΑΑΔΕ να αποστείλει προς τις Δ.Ο.Υ. όλης της Ελλάδας περίπου 200.000 υποθέσεις με αναδρομικές αποδοχές του οικονομικού έτους 2014, μόλις οκτώ εργάσιμες ημέρες πριν την παραγραφή τους στις 31/12/2019.

Όπως επισημαίνει, η απόφαση αυτή, «με την εντολή της οίκοθεν εκκαθάρισης, χωρίς να κληθούν νόμιμα οι φορολογούμενοι να υποβάλλουν συμπληρωματικές δηλώσεις, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά τόσο για τη νομιμότητα, όσο και για τη σκοπιμότητά της».

Το ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει πως «σε μια ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί η Διοίκηση να αποφασίζει μονομερώς και μετά να τρέχει ο πολίτης να βρει το δίκιο του, ούτε είναι δυνατόν οι ευθύνες της ηγεσίας να μετατίθενται στους υπαλλήλους, που, λόγω του τεράστιου όγκου των χιλιάδων υποθέσεων, δεν είναι δυνατόν να τις διεκπεραιώσουν σε ελάχιστες ημέρες.

Οφείλει επομένως η ΑΑΔΕ να ανακαλέσει την από 17/12/2019 απόφασή της και να αναζητήσει άλλους νόμιμους τρόπους, συμβατούς με τη χρηστή διοίκηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε, λόγω της αδράνειάς της και της έλλειψης σχεδιασμού».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα