Η πολυπλοκότητα δυσκολεύει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΣΙΔΜΑ, Μπήτρος και τραπεζών

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 11:42
UPD:11:45
REUTERS/Yves Herman

Άγνωστο πότε θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Μπήτρος και τις τράπεζες αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΣΙΔΜΑ Α.Ε., ενώ ανάλογη ανακοίνωση δημοσίευσε και η Μπήτρος, σε συνέχεια σχετικού αιτήματιος για ενημέρωση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ζητούμενο είναι το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων που έχουν την αφετηρία τους στην υπογραφή MoU μεταξύ της θυγατρικής της Μπήτρος, Μεταλλουργική Α.Ε.Β.Ε., της ΣΙΔΜΑ Α.Ε., των βασικών μετόχων τους και των τραπεζών (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ, EUROBANK ERGASIAS, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και HSBC FRANCE) με αντικείμενο την απόσχιση από την Μπήτρος Μεταλλουργική του κλάδου εμπορίας χαλυβουργικών προϊόντων και την εισφορά του και απορρόφηση από τη ΣΙΔΜΑ Α.Ε., καθώς και τη συνεπακόλουθη συνολική αναδιάρθρωση και αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων.

Όπως ανακοίνωσε η Μπήτρος: 

α) Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των συμβαλλομένων στο MoU συνεχίζονται εντατικά και με καλή πίστη, χωρίς, όμως, να έχει προκύψει μέχρι τούδε οριστική συμφωνία για τους όρους του Εταιρικού Μετασχηματισμού και της Αναχρηματοδότησης.

β) Ο συνδυασμός Εταιρικού Μετασχηματισμού και Αναχρηματοδότησης συνιστά ένα πολύπτυχο και σύνθετο εγχείρημα, στο οποίο προσθέτει πολυπλοκότητα ο μεγάλος αριθμός των συμβαλλομένων. Συνεπώς, οιαδήποτε πρόβλεψη για το χρόνο επίτευξης της οριστικής συμφωνίας είναι εξ αντικειμένου επισφαλής.

γ) Η ισχύς της Συμφωνίας Αναστολής Δικαιωμάτων (Standstill Agreement), που περιλαμβάνετο στο MoU, βάσει της οποίας αναστέλλονται δικαιώματα των Τραπεζών, που εκπηγάζουν από τις ισχύουσες Συμβάσεις Πιστώσεως μεταξύ των Τραπεζών και των Πιστούχων, όπως η είσπραξη τόκων και δόσεων κεφαλαίου, το δικαίωμα καταγγελίας ή τροποποίησης των Συμβάσεων κ.λπ., έχει παραταθεί μέχρι 31/12/2019, ενώ η εταιρεία έχει ήδη αιτηθεί την περαιτέρω παράτασή της έως 30/06/2020. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα