Xρηματιστήρια: Τζόνσον και Τραμπ κρατούν εγκλωβισμένες τις μετοχές

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 20:08
UPD:20:09
EPA/JUSTIN LANE

Οι πολιτικές εξελίξεις, εν αναμονή της ψηφοφορίας για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, κράτησαν εγκλωβισμένες τις αμερικανικές μετοχές εντός στενών ορίων διακύμανσης, με τους βασικούς δείκτες να πασχίζουν να κρατηθούν σε θετικο έδαφος.

Μικτές τάσεις στην Ευρώπη, με τον ενδιαφέρον να εστιάζεται στις εξελίξεις γύρω από το Brexit.

Στη Wall Street, ο S&P 500 ισορροπούσε μεταξύ κερδών και απωλειών, μία ημέρα αφότου σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ, στον απόηχο της ανακοίνωσης καλύτερων του αναμενομένου στοιχείων για τη μεταποιητική δραστηριότητα και την αγορά κατοικιών στις ΗΠΑ.

Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη, με τους επενδυτές στο περιθώριο, μετά τη δέσμευση του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, ότι θα μπλοκάρει την παράταση των εμπορικών συνομιλιών με την Ε.Ε. πέραν του 2020, φουντώνοντας τις ανησυχίες για ένα απότομο Brexit.

O πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος. Απώλειες 0,49% για τον DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, ενώ και ο CAC 40 του Παρισιού κινήθηκε πτωτικά. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,21%, καθώς η πτώση της στερλίνας ευνόησε τις βρετανικές μετοχές. Οριακές μεταβολές για τον FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου. 

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα