Χ.Α.: Έπιασε το 900άρι - Νευρικότητα στην Ευρώπη

Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 13:05
UPD:13:24
Reuters/Kim Kyung Hoon

Κόντρα στο κλίμα νευρικότητας που χαρακτηρίζει τις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να φτάνει ενδοσυνεδριακά το όριο των 900 μονάδων και τον τζίρο πάνω από τα 35 εκατ. ευρώ.

Το ανοδικό momentum, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, έρχεται σε αντίθεση με τις μικτές τάσεις στην Ευρώπη, καθώς οι εξελίξεις στη Βρετανία και το Βrexit κρατούν επιφυλακτικούς τους επενδυτές.

Στο Χ.Α., η προσοχή στρέφεται στη «μάχη των μαχών» στη Βουλή, όπου σήμερα ολοκληρώνεται η συζήτηση και αναμένεται το βράδυ η ψήφιση του προϋπολογισμού 2020.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,73%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,34%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Fourlis (+3,64%), της ΑΔΜΗΕ (+2,75%), του ΟΤΕ (+2,18%), της Ελλάκτωρ (+1,85%) και της Lamda Development (+1,61%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (-0,75%), της Jumbo (-0,64%) και της Motor Oil (-0,39%).

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 κατάφερε να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να κινηθεί με οριακή άνοδο, έχοντας ως στήριγμα τις μετοχές του κλάδου των media.

H αβεβαιότητα για το Brexit μετά τις προθέσεις Τζόνσον να μην επιτρέψει παράταση στη μεταβατική περίοδο προκαλούν νευρικότητα στους επενδυτές. ΣΤη Γερμανία, ο DAX υποχωρούσε 0,22%, ενώ σε Παρίσι και Λονδίνο οι δείκτες σημείωναν οριακή άνοδο.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα