«Λευκός καπνός» για την παράδοση των δύο εργοστασίων της ΕΒΖ

Σύμπνοια για το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής στη σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης
Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019 10:38
UPD:11:54
Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Από την έντυπη έκδοση

Της Βάσως Βεγίρη
[email protected]

«Λευκός καπνός» βγήκε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», στη χθεσινή νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, όσον αφορά το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής των δύο εργοστασίων της ΕΒΖ (σ.σ.: στο Πλατύ Ημαθίας και στις Σέρρες), που βάσει διαγωνισμού ως γνωστόν έχει συμφωνηθεί να μισθωθεί από το σχήμα της Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας και της Royal Sugar.

Αν και η σχετική συμφωνία για τη μίσθωση των δύο μονάδων είχε υπογραφεί στις 5 Νοεμβρίου και ενώ προβλεπόταν αρχικά η παράδοση να γίνει εντός δεκαημέρου, μέχρι τώρα, όπως γνωστοποίησε προ μερικών ημερών η Royal Sugar, αυτά δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στους μισθωτές, εξέλιξη για την οποία οι τελευταίοι θεωρούν υπεύθυνη τη διοίκηση της ΕΒΖ.

Η εκμίσθωση των δύο εργοστασίων αναμένεται να διευθετηθεί και τυπικά, μετά και τη χθεσινή σύμπνοια για το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής στη σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης, στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΒΖ, στην οποία αποτελεί θέμα προς έγκριση μαζί με την τροποποίηση του άρθρου 6, παρ.1 του καταστατικού της ΕΒΖ σχετικά με τον αριθμό των μελών του διοικητικού συμβουλίου. 

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο, ενώ επίσης δεν έχουν γίνει οι μετατάξεις τους σε άλλες Α.Ε. και φορείς του Δημοσίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα