Χρηματιστήρια: Άνοδος στη Wall - Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 20:10
UPD:20:12
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

To ανοδικό momentum διατηρήθηκε και σήμερα στη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να κινούνται κοντά στα ιστορικά υψηλά της προηγούμενης συνεδρίασης, έχοντας ως στήριγμα τα καλύτερα των προσδοκιών στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα και τον αμερικανικό τομέα κατοικιών. Αρνητικά πρόσημα στην Ευρώπη, καθώς «ξεφούσκωσε» ο αρχικός ενθουσιασμός από την εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Στη Νέα Υόρκη, οι αμερικανικές μετοχές κινήθηκαν ανοδικα, αν και με ηπιότερα κέρδη σε σύγκριση με το κλίμα ενθουσιασμού της Δευτέρας. Ο S&P 500 και ο Dow Jones κινήθηκαν κοντά στα ιστορικά υψηλά της προηγούμενης συνεδρίασης.

Αντίθετη εικόνα στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να κλείνει με πτώση 0,73%, έχοντας απομακρυνθεί από τα ιστορικά υψηλά της Δευτέρας και τις μετοχές του κλάδου οικιακών αγαθών να υποχωρούν 2,7%. Στον αντίποδα, οι μετοχές εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου κατάφεραν να κινηθούν κόντρα στο καθοδικό ρεύμα, με κέρδη 0,61%.

Οι ανησυχίες για το Brexit μετά τις προθέσεις του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να μην επιτρέψει παράταση της μεταβατικής περιόδου άσκησαν πιέσεις στις ευρωπαϊκές μετοχές. Παρ' όλα αυτά, ο FTSE 100 του Λονδίνου κατάφερε να παραμείνει σε οριακά θετικό έδαφος. Πτώση 0,89% για τον DAX στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, ενώ και ο CAC 40 υποχώρησε 0,39%. Άνοδος για το Μιλάνο, με τον FTSE MIB να ενισχύεται 0,45%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • DJC
  • SXXP



Σχολιασμένα