MIG: Στόχος το 20% του ΟΤΕ

Νέες βολές Αν. Βγενόπουλου κατά Π. Βουρλούμη
Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2007 13:25
UPD:15:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Ο κ. Βουρλούμης με τις αντιδράσεις του και τις δηλώσεις του ότι «ο ΟΤΕ βρίσκεται σε πολιορκία» κατόρθωσε να δημιουργήσει κλίμα δήθεν επιθετικής εξαγοράς με δυσάρεστες συνέπειες για τον Οργανισμό, δήλωσε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της Marfin Investment Group (MIG), Ανδρέας Βγενόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Στόχος μας είναι η αγορά του 20% των μετοχών του ΟΤΕ και αυτό θα γίνει», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΜΙG.

Ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε ακόμη ότι ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης είχε και έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει όλα όσα αναφέρονται στην τροπολογία http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/12/08/1449729.htm με συμφωνία μετόχων, «αν αναγνώριζε και τα δικαιώματά μας που προκύπτουν από το γεγονός ότι είμαστε ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στον ΟΤΕ».

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Παρασκευή τροπολογία που περιορίζει στο 20% τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών σε κρατικές εταιρείες στρατηγικής σημασίας.

Ο αντιπρόεδρος της MIG ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας, η οποία, όπως είπε, κάνει κακό στην Ελλάδα. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η MIG δεν θα προσφύγει στην Ε.Ε. .

«Δεν θεωρούμε ότι πρέπει να στραφούμε κατά του ελληνικού δημοσίου και να βλάψουμε και εμείς την εικόνα της χώρας μας».

«H τροπολογία δεν μας εμποδίζει, το 20% θα το πάρουμε... και θα εκπροσωπηθούμε στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ», υπογράμμισε ο κ. Βγενόπουλος.

«Είμαστε έτοιμοι, αν ο υπουργός υπαναχωρήσει, να υπογράψουμε μαζί του μια σύμβαση μεταξύ μετόχων, η οποία θα δίνει στο δημόσιο τις εξασφαλίσεις που θεωρεί ότι παίρνει μέσω της τροπολογία», ανέφερε.

Ζήτησε παράλληλα γενική συνέλευση των μετόχων, προκειμένου να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες του δανείου ύψους 2,8 δισ. ευρώ για την εξαγορά της θυγατρικής εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Cosmote. Η MIG ισχυρίζεται ότι το δάνειο δεν είναι απαραίτητα προς όφελος των μετόχων.

Επανέλαβε ακόμη ότι η MIG δεν διεκδίκησε ποτέ τη συνδιοίκηση του ΟΤΕ.

«Χρειάζεται επειγόντως αλλαγή διοικητή ΟΤΕ»

O αντιπρόεδρος της MIG υποστήριξε ακόμη ότι «χρειάζεται επειγόντως αλλαγή διοικητή ΟΤΕ». «Θεωρώ αδύνατο να παρασχεθεί περαιτέρω πολιτική στήριξη στον Π. Βουρλούμη», πρόσθεσε.

Επίθεση κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Ο κ. Bγενόπουλος επέρριψε ευθύνες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υποστηρίζοντας ότι αυτή δεν έχει παράσχει την παραμικρή προστασία στους μετόχους της MIG για την εκστρατεία «συκοφάντησης» που βρίσκεται σε εξέλιξη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ
  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα