Ομόλογα: Eπιστροφή των επενδυτών λόγω Βρετανίας

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 11:57
UPD:11:58
REUTERS/LUCAS JACKSON

Στο καταφύγιο των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης επέστρεψαν οι επενδυτές, με την αυξημένη ζήτηση να οδηγεί σε πτώση των αποδόσεων, καθώς η βρετανική κυβέρνηση υπό τον Μπόρις Τζόνσον εμφανίζεται πρόθυμη να αποδεχθεί μια απότομη μεταβατική περίοδο για το Brexit, ως μοχλό πίεσης για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με την Ευρώπη.

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι θα ασκήσει εξουσία ώστε να μην επιτρέψει στο Κοινοβούλιο να θέσουν εκτός νόμου μια παράταση στη μεταβατική περίοδο μετά το Brexit, μετά την αναμενόμενη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, στα τέλη Ιανουαρίου.

Οι προθέσεις του επαναφέρουν κλίμα αβεβαιότητας, ευνοώντας τα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης. Οι αποδόσεις στους περισσότερους τίτλους υποχωρούσαν κατά δύο με τρεις μονάδες βάσης στις πρώτες ώρες των συναλλαγών. Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς κινήθηκε στο -0,30%, έχοντας απομακρυνθεί από τα υψηλά εξαμήνου στο -0,217%, που είχε αγγίξει την προηγούμενη εβδομάδα. 

Σταθερή, στο 1,31%, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, αν και στη διάρκεια του Δεκεμβρίου έχει αποκλιμακωθεί περισσότερο από δέκα μονάδες βάσης, παρά τις έντονες αναταράξεις στις διεθνείς αγορές. Σταθερή, στο 1,29% και η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα