«Ραντεβού» Μητσοτάκη με Λαγκάρντ στη Φραγκφούρτη - Στο «μενού» και τα πλεονάσματα

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 10:00
UPD:12:55

Την ευκαιρία για ένα σημαντικό τετ α τετ με την Κριστιν Λαγκάρντ θα έχει σήμερα το απόγευμα ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος έχει προσκληθεί στο αποχαιρετιστήριο δείπνο, που παραθέτει η πρόεδρος της ΕΚΤ στον Μπενουά Κερέ.

Του δείπνου, που οργανώνεται στη Φραγκφούρτη και στο οποίο θα δώσει το «παρών» και ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, θα προηγηθεί συνάντηση της κ. Λαγκάρντ με τον Κ. Μητσοτάκη στις 18:15 ώρα Ελλάδος.Υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει στην κ. Λαγκάρντ την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις τελευταίες εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα.

Επί τάπητος θα τεθεί και το φλέγον ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων. Στην τελευταία συνεδρίαση της ΕΚΤ η Γαλλίδα αξιωματούχος, σε σχετική ερώτηση απάντησε πως έχει συγκεκριμένη θέση την οποία δεν θα ήθελε να επαναλάβει. Από τη θέση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ είχε επανειλημμένα χαρακτηρίσει υπερβολικό το στόχο του 3,5% του ΑΕΠ, προειδοποιώντας πως λειτουργεί ως βαρίδι στην ανάπτυξη.

Ο ρόλος της τώρα έχει αλλάξει, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Αθήνα δεν μπορεί να υπολογίζει σε έναν πολύτιμο σύμμαχο στο πεδίο αυτό. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα