Daimler: Νέος «μνηστήρας» από Κίνα

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 20:37
UPD:20:39
REUTERS/HANNIBAL HANSCHKE

Την αύξηση του μεριδίου που ελέγχει στην Daimler κοντά στο 10% φέρεται να εξετάζει ο κινεζικός όμιλος BAIC Group, σε μια κίνηση που θα ενισχύσει την κινεζική παρουσία στη γερμανική εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων, την ώρα που η Γερμανία παρασύρεται ολοένα και περισσότερο στη δίνη των εμπορικών εντάσεων.

Μια κίνηση από την ΒΑIC Group συνεπάγεται ότι σχεδόν το 20% του μετοχικού κεφαλαίου της Daimler -στην οποία ανήκουν τα εμπορικά σήματα Mercedes-Benz- περνάει στα χέρια δύο κινεζικών εταιρειών, καθώς η Zhejiang Geely Holding Group, που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Λι Σούφου, αγόρασε πέρυσι ποσοστό 9,7%.

Η υπό κρατικό έλεγχο BAIC κατέχει ήδη το 5% της Daimler και φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να αποκτήσει και μια θέση στο εποπτικό συμβούλιο, όπως ανέφεραν στο Bloomberg έγκυρες πηγές, που ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Η Geely δεν εκπροσωπείται στο συμβούλιο.

Η ενίσχυση της κινεζικής παρουσίας με δεύτερο μέτοχο θα μπορούσε να διευκολύνει την Daimler στις προσπάθειες να αυξήσει το μερίδιό της 49% στην κοινοπραξία που διατηρεί με την ΒΑΙC στην Κίνα. Από την άλλη πλευρά όμως, το κινεζικό ενδιαφέρον θα μπορούσε να εγείρει ενστάσεις από την αμερικανική επιτροπή ξένων επενδύσεων(CFIUS).

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα