Χρηματιστήρια: Η εμπορική συμφωνία έφερε ρεκόρ σε Wall και Ευρώπη

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 19:13
UPD:19:19
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι επενδυτές την πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Στη Wall Street, o S&P 500 αναρριχήθηκε σε επίπεδα-ρεκόρ. Ιστορικά υψηλά και στην Ευρώπη, έχοντας ως στήριγμα τις μετοχές του κλάδου πρώτων υλών.

Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η απομάκρυνση του ρίσκου για έναν γενικευμένο εμπορικό πόλεμο ώθησε τις αμερικανικές μετοχές σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα. Ο κλάδος τεχνολογίας και υγείας βρέθηκαν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, στον απόηχο της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου και τη ματαίωση της επιβολής νέων δασμών.

Πανηγυρικό κλίμα και ιστορικά ρεκόρ και στην Ευρώπη, τόσο λόγω της εμπορικής συμφωνίας, αλλά και χάρη στο εκλογικό αποτέλεσμα στη Βρετανία, με συντριπτική νίκη του Μπόρις Τζόνσον. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 ενισχύθηκε έως και 1,5% ενδοσυνεδριακά, ξεπερνώντας το προηγούμενο ιστορικό υψηλό. Ο δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,39%.

Ισχυρά κέρδη στα περισσότερα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε ενισχυμένος 2,25%, ενώ στη Φραγκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 0,94%. Κέρδη και σε Παρίσι και Μιλάνο, με τον CAC 40 να ενισχύεται 1,23% και τον FTSE MIB του Μιλάνου 0,84%.

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX



Σχολιασμένα