Rio Tinto: Πιέσεις προς BHP Billiton για κατάθεση επίσημης προσφοράς

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2007 09:20
UPD:09:37

Η Rio Tinto, τρίτη μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρεία παγκοσμίως, ζήτησε από τις ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας να πιέσουν την BHP Billiton είτε να επισημοποιήσει την προσφορά των 139 δισ. δολαρίων που έχει καταθέσει γι’ αυτήν είτε να την αποσύρει.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Rio, η απαίτηση αυτή αναμένεται να θέσει μια προθεσμία στην BHP προκειμένου να καθορίσει και επισήμως τη στάση της.

Σύμφωνα με την εταιρεία, σε περίπτωση που η BHP δεν συμβιβαστεί στην απόφαση των βρετανικών αρχών, πιθανόν να αναγκαστεί να σταματήσει οποιαδήποτε προσέγγιση με αυτήν για διάστημα έξι μηνών.

Εκπρόσωπος της BHP επανέλαβε, από την πλευρά του, πως η εταιρεία εξακολουθεί να προσβλέπει σε συγχώνευση με την Rio Tinto.

Υπενθυμίζεται, πως, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα στον ξένο Τύπο, ενδιαφέρον για απόκτηση της Rio Tinto ετοιμάζεται να εκδηλώσει και ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος Blackstone, σε συνεργασία με κοινοπραξία στην οποία εκτιμάται ότι περιλαμβάνεται το κινεζικό fund διαχείρισης κρατικών κεφαλαίων (SWF).

Η μετοχή της Rio υποχωρούσε νωρίτερα στο Σύδνεϋ κατά 20 σεντς, ή 0,1%, στα 146,50 δολάρια Αυστραλίας, ενώ αυτή της BHP ενισχυόταν κατά 1,4% στα 44,20 δολάρια Αυστραλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα