ΗΠΑ: «Σύννεφα» στην οικονομία - ισχνή άνοδος στις πωλήσεις λιανικής

Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 17:25
UPD:17:26
EPA/ALBA VIGARAY

Mικρότερη του αναμενομένου άνοδο σημείωσαν τον Νοέμβριο οι πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ, καθώς οι Αμερικανοί περιόρισαν τις δαπάνες τους σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων, παρά την ενίσχυση της απασχόλησης. Η οριακή άνοδος των πωλήσεων λιανικής φουντώνει τις ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στο τέταρτο τρίμηνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, οι πωλήσεις λιανικής σημείωσαν άνοδο μόλις 0,2% τον προηγούμενο μήνα, έναντι αύξησης 0,4% του Οκτωβρίου. Τα στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής έρχονται κόντρα στα υπόλοιπα μακροοικονομικά για την αγορά στέγης, απασχόληση, εμπόριο και μεταποίηση που σκιαγραφούσαν την εικόνα μιας οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά, αν και με ήπιους ρυθμούς.

Η Fed στην τελευταία συνεδρίαση του έτους διατήρησε σταθερά τα επιτόκια, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το κόστος δανεισμού θα παραμείνει αμετάβλητο τουλάχιστον καθόλη τη διάρκεια του 2020, εν μέσω προσδοκιών ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και η ανεργία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. 

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα