Ομόλογα: Στροφή στο καταφύγιο του κρατικού χρέους

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 13:49
UPD:13:51
REUTERS/JACKY NAEGELEN

Koντά σε χαμηλά εβδομάδας κινήθηκαν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, με τους επενδυτές να αναζητούν το καταφύγιο του κρατικού χρέους εν μέσω του κλίματος γεωπολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας. Η προσοχή στραμμένη στην τελευταία συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το 2019 και της πρώτης με την Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι της ΕΚΤ. Τα βλέμματα και στη Βρετανία και στο αποτέλεσμα που θα βγάλει η κάλπη, αλλά και στις εξελίξεις στο «μέτωπο» του σινοαμερικανικού πολέμου. Μικρή αποκλιμάκωση και στην απόδοση του ελληνικού 10ετούς, υποχωρώντας στο 1,31% από 1,34% της προηγούμενης συνερίασης.

Από τις αρχές του έτους, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς έχει υποχωρήσει κατά 290 μονάδες βάσης, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη αποκλιμάκωση μεταξύ των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Bloomberg. Μάλιστα, η απόδοση της ελληνικής δεκαετίας κινείται πλέον σε επίπεδα κατώτερα της αντίστοιχης απόδοσης του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ.

Τάσεις αποκλιμάκωσης και στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή περιφέρεια, με την απόδοση του ιταλικού 10ετούς να υποχωρεί κατά τρεις μονάδες βάσης, στο 1,28%, αγγίζοντας νέο χαμηλό δύο εβδομάδων. Η απόδοση του αντίστοιχου ισπανικού υποχώρησε στο 0,40% και της πορτογαλικής 10ετίας στο 0,35%.

Σε χαμηλό εβδομάδας η απόδοση του γερμανικού Bund, στο -0,33%, αν και έχει διευρυνθεί κατά 8 μονάδες βάσης στο διάστημα από την προηγούμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ τον Οκτώβριο.

naftemporiki.gr


    

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα