Sony: Σε τροχιά επίτευξης του στόχου για τα λειτουργικά κέρδη του έτους

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2007 13:29

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ επίτευξης του στόχου του 5% για το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας στο οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο, είναι η Sony, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Χάουαρντ Στρίνγκερ.

«Μέχρι στιγμής, οι πωλήσεις ηλεκτρονικών είναι ικανοποιητικές», ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί την επόμενη χρονιά, λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η αμερικανική οικονομία.

Ο Στρίνγκερ ανέλαβε τα ηνία της Sony από το 2005, με τα κέρδη της εταιρείας να υποχωρούν στο προηγούμενο οικονομικό έτος κατά 24%. Από τότε, ο ίδιος έχει προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του ιαπωνικού ομίλου και απόσχιση των ζημιογόνων μονάδων του.

¶γνωστο παραμένει, πάντως, τι σκοπεύει να κάνει η Sony με τη μονάδα ηλεκτρονικών παιχνιδιών, τα μεγέθη της οποίας επλήγησαν από τις απογοητευτικές πωλήσεις του PlayStation 3. Όπως διαβεβαιώνει ο Στρίνγκερ, οι πωλήσεις του έχουν ανακάμψει μετά τη διάθεση μιας νέας, φθηνότερης έκδοσης τον περασμένο Οκτώβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα