Frigoglass: Περιορίστηκαν οι ζημιές στο γ΄τρίμηνο

Κέρδη 9,163 εκατ. ευρώ στο 9μηνο με πωλήσεις 384,8 εκατ. ευρώ
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 11:08
UPD:11:09

Με αύξηση 17,2% στις πωλήσεις, που ανήλθαν σε 384,831 εκατ. ευρώ, έκλεισε το εννεάμηνο για τη Frigoglass, που εμφάνισε στο ίδιο διάστημα καθαρά κέρδη 9,163 εκατ. ευρώ έναντιο ζημιών 7,864 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση.

Ειδικότερα στο γ’ τρίμηνο, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 80,298 εκατ. ευρώ ενισχυμένες κατά 20,3% συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και το καθαρό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε ζημιές 1,640 εκατ. ευρώ από ζημιές 3,359 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Στα θετικά των επιδόσεων στο εξεταζόμενο διάστημα καταγράφεται η συνέχιση της αύξησης των πωλήσεων του κλάδου Επαγγελματικής Ψύξης κατά 23%, ως επακόλουθο των επενδύσεων των πελατών της εταιρείας σε επαγγελματικά ψυγεία και της χρήσης των υπηρεσιών της Frigoserve στην Ευρώπη. Επίσης σημειώνεται η διψήφια αύξηση των πωλήσεων του κλάδου Υαλουργίας, λόγω αύξησης όγκου πωλήσεων και τιμών και η αύξηση του συγκρίσιμου περιθωρίου EBITDA κατά 117 μονάδες βάσης, σε 16,1%, λόγω βελτιωμένης απορρόφησης των εξόδων παραγωγής και των συνεχιζόμενων πρωτοβουλιών εξοικονόμησης κόστους πρώτων υλών και αύξησης της παραγωγικότητας.

Καταγράφεται επίσης αύξηση των προσαρμοσμένων ελεύθερων ταμειακών ροών κατά 12,4%, σε 26,1 εκατ. ευρώ, παρά τις αυξημένες κεφαλαιακές δαπάνες για την ανακατασκευή του κλιβάνου στη Νιγηρία και την επακόλουθη επέκταση της δυναμικότητάς του το επόμενο έτος ενώ αξιοσημείωτη είναι η διαμόρφωση του δείκτη Καθαρού Δανεισμού προς 12μηνο EBITDA στο 3,0 σε εναρμόνιση με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας για απομόχλευση.

Ο Νίκος Μαμουλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε σχετικά με τα αποτελέσματα: «Για άλλο ένα τρίμηνο, τα αποτελέσματα καταδεικνύουν την ισχυρή μας δέσμευση για βιώσιμη κερδοφόρα ανάπτυξη σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Η επίδοση αυτή αντανακλά, εκτός των άλλων, την επικέντρωση μας στις ανάγκες των πελατών, στη λειτουργική υπεροχή και στο πλήθος των πρωτοβουλιών εξορθολογισμού της κοστολογικής μας βάσης. Είμαστε αισιόδοξοι ότι το 2019 θα είναι το δεύτερο κατά σειρά έτος, μετά την κεφαλαιακή αναδιάρθρωση του 2017, με σημαντική αύξηση πωλήσεων και βελτίωση του περιθωρίου κέρδους. Προσανατολίζουμε τις προσπάθειές μας στη διατήρηση της δυναμικής ανάπτυξης και στα επόμενα χρόνια, υλοποιώντας επιλεκτικές επενδύσεις στον υψηλής ανάπτυξης κλάδο Υαλουργίας καθώς και σε πρωτοβουλίες εξοικονόμησης κόστους».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα