Αγορές: Συγκρατημένη άνοδος με το βλέμμα σε Fed

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 19:39
UPD:19:40
REUTERS/RUSSELL BOYCE

Συγκρατημένη άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα των αγορών στραμμένο στις μεγάλες κεντρικές τράπεζες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Σήμερα το βράδυ αναμένεται η «ετυμηγορία» της Fed στην τελευταία συνεδρίαση του έτους, ενώ αύριο συνεδριάζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με την Κριστίν Λαγκάρντ για πρώτη φορά στο «τιμόνι».

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,22%, έχοντας ως πρωταγωνιστές τις μετοχές εταιρειών κοινής ωφελείας και πρώτων υλών.

Πέραν των κεντρικών τραπεζών, οι traders παρακολουθούν τις συζητήσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου, καθώς πλησιάζει η προθεσμία της 15ης Δεκεμβρίου. Χωρίς έστω μια προκαταρκτική συμφωνία, οι ΗΠΑ θα επιβάλουν πρόσθετους δασμούς 15% σε κινεζικά αγαθά ύψους 156 δισ. δολαρίων.

Το βλέμμα είναι στραμμένο και στις βρετανικές εκλογές, όπως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι έχει περιορισθεί η «ψαλίδα» μεταξύ Συντηρητικών και Εργατικών. Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος. Στη Φραγκφούρτη, ο DAX ενισχύθηκε 0,58% και ο CAC 40 0,22%. Κέρδη και για τον FTSE MIB του Μιλάνου.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • PX1
  • UKX



Σχολιασμένα