Oμόλογα: Eν αναμονή της «ετυμηγορίας» των κεντρικών τραπεζών

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 18:16
UPD:18:18
REUTERS/LUCAS JACKSON

Εμπορικός πόλεμος και οι συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη κράτησαν στο περιθώριο τους επενδυτές στην ευρωπαϊκή αγορά κρατικού χρέους, με οριακή αποκλιμάκωση των αποδόσεων. Σχεδόν σταθερή η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, στο 1,34%, από 1,35% της προηγούμενης συνεδρίασης.

Στο ΗΔΑΤ ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 24 εκατ.ευρώ, απο τα οποία τα 15 εκατ.ευρω αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα εμφάνισε το 5τές ομόλογο με 14 εκατ.ευρώ.

Η Fed ολοκληρώνει σήμερα την τελευταία συνεδρίαση του έτους και αναμένεται να διατηρήσει σταθερή τη νομισματική της πολιτική, εν μέσω εμπορικού πολέμου και προκλήσεων που απειλούν την αμερικανική οικονομία. Αύριο τα βλέμματα στρέφονται στην ΕΚΤ και στην πρώτη συνεδρίαση με την Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι της κεντρικής τράπεζας.

Οι αυριανές εκλογές στη Βρετανία και η προθεσμία της 15ης Δεκεμβρίου για την επιβολή νέων δασμών σε κινεζικά αγαθά προσελκύουν τους επενδυτές στην ασφάλεια του κρατικού χρέους.

Στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχώρησε δύο μονάδες βάσης, στο -0,3150%, έχοντας απομακρυνθεί από τα υψηλά τριών εβδομάδων που είχε αγγίξει την προηγούμενη εβδομάδα. Μικρή αποκλιμάκωση και στις αποδόσεις των 10ετών βελγικών και γαλλικών ομολόγων. Στην περιφέρεια, η απόδοση του πορτογαλικού 10ετούς υποχώρησε στο 0,36% και της δεκαετίας στην Ιταλία στο 1,21%.

«Η Fed, oι δασμοί και η ΕΚΤ κρατούν σε νευρικότητα τους επενδυτές και ειδικά όλα αυτά τα αντικρουόμενα μηνύματα στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου», εξηγεί ο Μπέντζαμιν Σρόντερ, στρατηγικός αναλυτής της ING Bank.

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα