Xρηματιστήρια: Μικτά πρόσημα σε Ασία, η Ευρώπη εν αναμονή της Fed

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 10:30
UPD:10:32
EPA/KIMIMASA MAYAMA

Η Fed και η τελευταία συνεδρίαση του έτους είναι το θέμα που κυριαρχεί σήμερα στα διεθνή χρηματιστήρια, με τους επενδυτές σε Ευρώπη και Ασία εν αναμονή των αποφάσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Μικτές τάσεις στην Ασία, επιφυλακτικό κλίμα στην Ευρώπη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε σε θετικό έδαφος, έχοντας ως στήριγμα την άνοδο των μετοχών του κλάδου πρώτων υλών. Στον αντίποδα, οι τηλεπικοινωνιακές μετοχές δέχονταν πιέσεις. Μεταξύ των μεγαλυτέρων χρηματιστηρίων, κέρδη σε Λονδίνο και Φραγκφούρτη, απώλειες στο Μιλάνο.

Η προσοχή είναι στραμμένη στη Fed και στις αποφάσεις της για την πορεία της νομισματικής πολιτικής, αν και οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Οι εξελίξεις στον εμπορικό πόλεμο, καθώς πλησιάζει η προθεσμία της 15ης Δεκεμβρίου, παραμένουν στο «ραντάρ» των traders, με προσδοκίες για μια απόφαση της τελευταίας στιγμής για αναβολή της επιβολής δασμών σε κινεζικά αγαθά,ύψους 156 δισ. δολαρίων.

Μικτά πρόσημα στην Ασία, με τον γενικό δείκτη στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης να ενισχύεται 0,24%, ενώ η ο δείκτης στην αγορά Σενζέν υποχώρησε 0,64%. Οριακή πτώση για τον Nikkei 225 στο Χρηματιστήριο του Τόκιο, ενώ ο νοτιοκορεατικός Kospi ενισχύθηκε 0,36%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • 96601050400
  • DAX
  • PX1



Σχολιασμένα