Γ. Αλογοσκούφης: Βασικοί άξονες του μεταρρυθμιστικού προγράμματος οι ΣΔΙΤ

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2007 17:20

Οι Συμπράξεις Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) αποτελούν ένα από τους βασικούς άξονες του μεταρρυθμιστικού μας προγράμματος, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, στο συνέδριο που διοργανώθηκε από τον Economist, με χορηγό επικοινωνίας τη «Ναυτεμπορική».

Ο κ. Αλογοσκούφης πρόσθεσε ότι οι Συμπράξεις αποτελούν ένα ουσιαστικό εργαλείο για να επιτευχθεί υψηλότερη ανάπτυξη, να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, να μειωθεί η συμμετοχή του Δημοσίου στην οικονομία, να αυξηθεί η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη δημιουργία υποδομών και να βελτιωθεί η καθημερινή ζωή των πολιτών. Η μεταρρύθμιση μέσω των ΣΔΙΤ θα διαδραματίσει, είπε ο υπουργός, σημαντικότατο ρόλο στην εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Αλογοσκούφης υπενθύμισε ότι τα πρώτα έργα στα πλαίσια των ΣΔΙΤ εγκρίθηκαν πριν το τέλος του 2006 και σήμερα έχουν εγκριθεί 24 έργα συνολικού ύψους 3,1 δισ. ευρώ. Ηδη, έχουν δημοπρατηθεί τα πρώτα τρία απο αυτά τα έργα. Το πρώτο "πακέτο" αφορά την κατασκευή πυροσβεστικών σταθμών, δαπάνης 38 εκατ. ευρώ. Το δεύτερο αφορά το συνεδριακό κέντρο στο Φάληρο, προϋπολογισθείσας δαπάνης 65 εκατ. ευρώ και το τρίτο αφορά το κτίριο Αστυνομικής Διεύθυνσης στον Πειραιά ύψους 70 εκατ. ευρώ.

Τέλος, σε δέκα ημέρες θα δημοπρατηθούν έργα υποδομών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη, την Κόρινθο, την Σπάρτη, το Ναύπλιο και την Καλαμάτα, συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης 100 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα