Χρηματιστήρια: Νευρικότητα εν μέσω αντικρουόμενων μηνυμάτων

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 19:14
UPD:19:16
EPA/FRANK RUMPENHORST

Το μεγάλο ερωτηματικό για το εάν η κυβέρνηση Τραμπ θα τηρήσει σκληρή στάση στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα ή θα αναβάλει την επιβολή δασμών στις 15 Δεκεμβρίου προκαλεί έντονη νευρικότητα στα διεθνή χρηματιστήρια, με τη Wall Street να προσπαθεί να κρατηθεί σε θετικό έδαφος και την Ευρώπη να κλείνει με μικτά πρόσημα.

Στη Νέα Υόρκη, ο S&P 500 κινείτο κοντά στο κλείσιμο της Δευτέρας, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα αντικρουόμενα μηνύματα για τις επόμενες κινήσεις της Ουάσιγκτον στην εμπορική αντιπαράθεση με την Κίνα και το ενδεχόμενο ενεργοποίησης νέων δασμών στις 15 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα, είναι πολύ πιθανή μια αναβολή των δασμών, αν και αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης επιμένουν ότι η έκβαση εξαρτάται από την πρόοδο των συνομιλιών.

Μικτά πρόσημα και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αν και ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε με πτώση 0,3% και με τις μετοχές του τηλεπικοινωνιακού κλάδου να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις.

Λονδίνο και Φραγκφούρτη έκλεισαν με πτώση, με τον βρετανικό FTSE 100 να υποχωρεί 0,28% και τον γερμανικό DAX 0,27%. Στον αντίποδα, ο CAC 40 του Παρισιού κατάφερε να μείνει σε θετικό έδαφος, σημειώνοντας άνοδο 0,19%, ενώ ο FTSE MIB του Μιλάνου έκλεισε ενισχυμένος 0,72%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • DJC
  • PX1
  • UKX



Σχολιασμένα