Γιώργος Ζαββός: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ν.Α. Ευρώπης

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 00:00
minfin.gr

Στο Σχέδιο Ηρακλής, που αποτελεί μια καινοτόμο και συστημική λύση αναφέρθηκε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζαββός, στην ομιλία του  στο ετήσιο ελληνικό επενδυτικό συνέδριο «Capital Link Invest In Greece Forum», που πραγματοποιήθηκε χθες στη Νέα Υόρκη. Όπως υπογράμμισε ο κ. Ζαββός, το Σχέδιο Ηρακλής,  μέσω της χρήσης κρατικών εγγυήσεων, θα βοηθήσει τις ελληνικές τράπεζες να μειώσουν το βουνό των κόκκινων δανείων κατά 40%, να αυξήσουν την κεφαλαιακή τους βάση και να βελτιώσουν την κερδοφορία τους.

Αυτή είναι η ιδανική στιγμή για επενδύσεις στην Ελλάδα, η οποία γίνεται το νέο «παιδί θαύμα» της Ευρωζώνης, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών. Το σχέδιο Ηρακλής προσφέρει ένα ελκυστικό ομόλογο υψηλών αποδόσεων σε ένα περιβάλλον αρνητικών επιτοκίων και αποδόσεων. Η αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε διαρθρωτικές και φορολογικές μεταρρυθμίσεις και στην επανεκκίνηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και του χρηματιστηρίου σηματοδοτεί μια νέα εποχή ανάπτυξης, προσφέροντας νέες ευκαιρίες τους επενδυτές. Οι πολιτικές της κυβέρνησης στοχεύουν στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στον τραπεζικό τομέα για να καταστεί η Ελλάδα το χρηματοπιστωτικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το συνέδριο παρείχε στους ξένους επενδυτές μια μοναδική δυνατότητα δικτύωσης μέσα από περισσότερα από 100 one-to-one meetings με θεσμικούς επενδυτές που εκπροσωπούν μεγάλα ξένα funds με επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα,  με εισηγμένες και μη εισηγμένες εταιρείες, καθώς και με μέλη της αντιπροσωπείας της ελληνικής κυβέρνησης. Σε συνεργασία με τις επενδυτικές τράπεζες που υποστηρίζουν το συνέδριο, διοργανώθηκαν δύο group sessions για τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνι Γεωργιάδη. Ο καθένας αναφέρθηκε σε θέματα του χαρτοφυλακίου του και του ενδιαφέροντος των επενδυτών.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Οικονομικών, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, και ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, πραγματοποίησαν μια σειρά από one-to-one meetings με επενδυτές και  υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς.

Ενδεικτικά funds που συμμετείχαν: Athanor Capital, Bienville Capital, BlackRock, BlueCrest Capital, Brookfield Asset management, Consilience Capital, Eaton Vance, Fir Tree Partners, Goldman Sachs Asset Management, Helm, Morgan Stanley, MSK Capital Partners, Nomura, Third Point, Pimco, Evermore, Psaros KPS, Monarch, Knighthead, Stonehill, Olympus Peak, Citi, Aberdeen, Helm, East Rock, Centerbridge, Beachpoint, Weterwheel.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα