Oμόλογα: Θεαματική βουτιά στην απόδοση του 10ετούς

Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 18:41
UPD:19:00
REUTERS/PETER NICHOLLS

Σε εντυπωσιακό ράλι επιδόθηκαν σήμερα τα ελληνικά ομόλογα, χάρη και στην ευρύτερη στροφή των επενδυτών στο καταφύγιο του κρατικού χρέους. Το 10ετές ήταν εκείνο που έκλεψε την παράσταση με την τιμή του να ενισχύεται και την απόδοσή του να καταγράφει έτσι τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση εδώ και σχεδόν τρεις μήνες. 

Η απόδοση του ελληνικού τίτλου αναφοράς υποχώρησε συγκεκριμένα έως και το 1,39%, σύμφωναμε το Bloomberg, έναντι κλεισίματος την περασμένη Παρασκευή στο 1,51%. Πρόκειται για πτώση 7,88% η οποία και γεννά ελπίδες ότι άνοιξε και πάλι η όρεξη των επενδυτών για ελληνικό χρέος. 

Στα επίπεδα του 0,57% από 0,62% μειώθηκε και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου. Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές 52 εκατ. ευρώ, τα οποία στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα εμφάνισε το 5ετές ομόλογο με 25 εκατ.ευρω.

Πτώση 8 μονάδων βάσης ή 5,7% κατέγραψε και η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς, ενώ του γερμανικού υποχώρησε κατά 2 μονάδες βάσης στο -0,30%. 

Στον αντίποδα βαθύ κόκκινο έδειξαν τα ταμπλό στις αγορές μετοχών. Στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε πτώση άνω του 1%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα