Ράλι ομολόγων, στο κόκκινο οι μετοχές

Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 14:13
UPD:14:23
REUTERS/PETER NICHOLLS

Μαζική στροφή στο καταφύγιο των ομολόγων έχουμε σήμερα από τους επενδυτές ανά την Ευρώπη, καθώς επανέρχονται στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα. Οι επενδυτές περιμένουν επίσης με νευρικότητα όχι μόνο τις βρετανικές εκλογές της Πέμπτης, αλλά και τις συνεδριάσεις της Fed και της ΕΚΤ. Στην τελευταία θα κάνει το ντεμπούτο της η Κριστίν Λαγκάρντ. 

Η τάση ευνοεί τα ελληνικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετους να υποχωρεί κατά επτά μονάδες βάσης σε σχέση με το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής, στο 1,44%. Πτώση στο -0,30% παρουσιάζει και η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς, ενώ στο σύνολό τους τα ομόλογα του ευρώ βλέπουν τις αποδόσεις τους να υποχωρούν περίπου 2 με 3 μονάδες βάσης. 

Βαθύ κόκκινο δείχνουν από την άλλη τα ταμπλό των χρηματιστηρίων. Στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 1,05% στις 864,04 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να υπερβαίνει τα 28 εκατ. ευρώ. Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,4%. 

Στο κοκκινο αν και με απώλειες μόλις 0,2% είναι ο DAX στη Φραγκφούρτη και ο FTSE 100 στο Λονδίνο. Πτώση 0,4% για τον CAC 40 στο Παρίσι και 0,6% για τον FTSE MIB στο Μιλάνο. 

Σε επίπεδο εταιρειών ρόλο αρνητικού πρωταγωνιστή στην Ευρώπη έχει η Tullow Oil. Η πετρελαϊκή είδε τη μετοχή της να βυθίζεται σε χαμηλά 19 ετών, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος, Πολ Μακντέιντ ανακοίνωσε την παραίτησή του και η εταιρεία αποφάσισε μείωση του μερίσματός της. H Τullow Οil εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με βασικές δραστηριότητές της στη Γκάνα. Συνολικά ο κλάδος πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Stoxx 600 παρουσιάζει πτώση 0,9%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα