Qantas: Αναθεώρηση της πρόβλεψης για τα κέρδη

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007 08:30

ΣΤΗΝ προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα καθαρά κέρδη - προβλέποντας κέρδη ρεκόρ - προχώρησε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας, Qantas Airways Ltd., καθώς εξυπηρέτησε περισσότερους επιβάτες στο εσωτερικό. Οι μετοχές της σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο μέσα σε ένα έτος.

Τα προ φόρων κέρδη θα αυξηθούν 40%, στο 1,44 δισ. δολ. Αυστραλίας (1,28 δισ. δολ. ΗΠΑ) τη χρήση που λήγει τον Ιούνιο, από την προηγούμενη πρόβλεψη για αύξηση 30% των κερδών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Qantas.

O όμιλος της Qantas, συμπεριλαμβανομένων και των εσωτερικών δραστηριοτήτων της, κάλυψε 82,7% των διαθέσιμων θέσεων στα αεροσκάφη της, δύο ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες από το προηγούμενο έτος. Ο μέσος παγκόσμιος μηνιαίος όρος της κάλυψης θέσεων των πτήσεων παγκοσμίως, σύμφωνα με την ΙΑΤΑ, είναι 76,5%.

Τον περασμένο μήνα η Qantas παρήγγειλε 99 αεροσκάφη από την Airbus SAS και την Boeing Co., αξίας τουλάχιστον 6,3 δισ. δολ. ΗΠΑ, για να αντιμετωπίσει την ανταγωνισμό από τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού μεταφορικού κόστους. Η Qantas και η Jetstar έχουν τη δυνατότητα επιπλέον παραγγελίας 40 αεροσκαφών Airbus A320 και 49 επιπλέον Boeing 737.

Οι μετοχές της Qantas σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο σε ένα έτος, έως 5,4%, φθάνοντας στα 6,06 δολ. Αυστραλίας η μία. Οι μετοχές τις στις 2:37 μ.μ., ώρα Σύδνεϋ, διαπραγματεύθηκαν στα 5,96 δολ. Αυστραλίας η μία, έχοντας τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των πέντε καλύτερων σε επιδόσεις μετοχών που απαρτίζουν τον ASX 200 Industrial Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα