Αγορές: Στους ρυθμούς του εμπορικού πολέμου Ευρώπη και Ασία

Δευτέρα, 09 Δεκεμβρίου 2019 10:39
UPD:10:54
EPA/KIMIMASA MAYAMA

Με αρνητικό πρόσημο άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα αποθαρρυντικά στοιχεία για τις κινεζικές εξαγωγές αποτελούν μία ακόμη απόδειξη για τον αρνητικό αντίκτυπο του παρατεταμένου εμπορικού πολέμου στον κινεζικό «δράκο». Πιέσεις και στο χρηματιστήριο Αθηνών.

Στην Ασία, οι επενδυτές αντέδρασαν με ψυχραιμία απέναντι στα στοιχεία, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στις συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών με ελπίδες για μια προκαταρκτική συμφωνία πριν από την καταληκτική ημερομηνία της 15ης Δεκεμβρίου, όπου ενεργοποιείται νέος γύρος δασμών.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωνε οριακή πτώση κατά τις πρώτες ώρες των συναλλαγών, με τις μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου να υποχωρούν 0,7%. Στον αντίποδα, οι μετοχές του κλάδου λιανικής κατάφεραν να κινηθούν ανοδικά, με κέρδη 0,7%. Αρνητικά πρόσημα σε Φραγκφούρτη, Παρίσι, Λονδίνο και Μιλάνο.

Οι κινεζικές εξαγωγές κατέγραψαν πτώση τον Νοέμβριο, για τέταρτο διαδοχικό μήνα, διαψεύδοντας τις προβλέψεις για άνοδο 1%. Παρά τα κατώτερα του αναμενομένου στοιχεία, οι κινεζικές μετοχές έκλεισαν σχεδόν αμετάβλητες. Ο γενικός δείκτης στο Xρηματιστήριο της Σαγκάης σημείωσε οριακή άνοδο και ο δείκτης στην αγορά Σενζέν έμεινε σταθερός. Με κέρδη 0,14% έκλεισε το Χρηματιστήριο του Χογκ-Κογκ, ενώ στο Τόκιο, ο Nikkei 225 ενισχύθηκε 0,33%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • 96601050400
  • DAX
  • HSI
  • SXXP



Σχολιασμένα