Novartis: Σχέδια για 2.500 απολύσεις

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007 09:25
UPD:09:26

ΤΗΝ απόφασή της να προχωρήσει σε 2.500 απολύσεις μέσα στην επόμενη διετία ανακοίνωσε η μεγαλύτερη ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis, υποστηρίζοντας πως οι καθυστερήσεις σε προϊόντα και ο αυξημένος ανταγωνισμός έχουν πλήξει την ανάπτυξη.

Οι περικοπές, οι οποίες αναλογούν στο 2,5% του εργατικού δυναμικού της Novartis, αναμένεται να οδηγήσουν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε εξοικονόμηση 1,6 δισ. δολαρίων ετησίως μέχρι το 2010. Στο τρέχον τρίμηνο, οι δαπάνες αναδιάρθρωσης της εταιρείας θα ανέλθουν σε 450 εκατ. δολάρια.

Η ελβετική εταιρεία, η οποία ανακοίνωσε ένα πρώτο γύρο απολύσεων τον περασμένο Οκτώβριο, έχει δει φέτος τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 8,8% στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης, εξαιτίας των καθυστερήσεων στο φάρμακο Galvus για το διαβήτη, της απόσυρσης του σκευάσματος Zelnorm αλλά και του γεγονότος ότι δεν κατάφερε τελικά να λάβει έγκριση για τα Lotrel και Lamisil.

Σημειώνεται ότι η Novartis δεν είναι η μοναδική φαρμακευτική που προχωρά σε αναδιάρθρωση, λόγω των καθυστερήσεων σε φάρμακα. Τον περασμένο Ιούλιο, η βρετανική AstraZeneca ανακοίνωσε τα σχέδιά της για μείωση του εργατικού δυναμικού κατά 11%, ενώ η Pfizer προχώρησε σε 11.000 απολύσεις. Περικοπές θέσεων εργασίας ανακοίνωσε και η GlaxoSmithKline, με στόχο τη μείωση των δαπανών της κατά 700 εκατ. στερλίνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα