Ομόλογα: Λεπτές ισορροπίες στην αγορά

Η όρεξη για χρέος έχει περιοριστεί, αλλά οι επενδυτές δεν σταματούν να επιζητούν ασφάλεια
Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 14:14
UPD:14:20
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Η εβδομάδα δεν έκρυβε πιέσεις μόνο για τις μετοχές, αλλά και για τα ομόλογα του ευρώ αυτή την εβδομάδα. Οι αποδόσεις κατά μέσο όρο παρουσίασαν σε εβδομαδιαία βάση τη μεγαλύτερη αύξηση εδώ και ένα μήνα. 

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς σήμερα διαμορφώνεται στο 1,52%, ελαφρώς χαμηλότερα σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο (1,54%). Μέσα στην εβδομάδα είχε σκαρφαλώσει έως και το 1,58%, ενώ σε όλες τις συνεδριάσεις έμεινε σταθερά πάνω από το 1,5% και αρκετά μακριά από το ιστορικό ναδίρ της. 

Η όρεξη για κρατικό χρέος έχει γενικά περιοριστεί εκ μέρους των επενδυτών, όπως αποκαλύπτουν και τα στοιχεία της Tradeweb που δείχνουν ότι η δεξαμενή εκείνων με αρνητική απόδοση περιορίζεται τους δύο τελευταίους μήνες. Παρόλα αυτά τα ομόλογα παραμένουν σε κάθε περίπτωση μία από τις πρώτες επιλογές για όσους επιζητούν ασφάλεια σε περιόδους αυξημένης αβεβαιότητας.

Η ανατροπή του κλίματος που έστρεφε μαζικά τους προηγούμενους μήνες τους επενδυτές στην αγκαλία των ομολόγων, δεν απέτρεψε εξάλλου τον ΟΔΔΗΧ βέβαια από το να προβεί σε ακόμη μία επιτυχή έκδοση εντόκων γραμματίων με αρνητικό επιτόκιο την περασμένη Τετάρτη. Προσβλέπει σε ακόμη μία επιτυχία με νέα έκδοση ετήσιων εντόκων αυτή τη φορά την επόμενη εβδομάδα. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα