Ομόλογα: Σταθεροποιητικές τάσεις - στο 1,51% η απόδοση του 10ετούς

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 18:42
UPD:18:43

Στάση αναμονής στην αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, με τους επενδυτές να περιμένουν την επόμενη εξέλιξη στις σινο-αμερικανικές εμπορικές διαπραγματεύσεις, μετά τις αντιφάσεις και αντικρουόμενα μηνύματα από την πλευρά του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Σχεδόν σταθερή, στο 1,51%, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, με το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου στις 184 μονάδες βάσης.

Ο όγκος των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ ανήλθε στα 19 εκατ. ευρώ.

Σταθεροποιητικές τάσεις και μικρές διακυμάνσεις στην υπόλοιπη Ευρωζώνη. Οι ελπίδες για μια εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο ισχυροτέρων οικονομιών είχαν οδηγήσει χθες σε άνοδο των αποδόσεων. Τα αποθαρρυντικά στοιχεία για τηνοικονομία της Ευρωζώνης δεν φάνηκε να έχουν αντίκτυπο στην αγορά. «Εισερχόμαστε σε μια ήρεμη περίοδο, πριν από τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την επόμένη εβδομάδα», την πρώτη με την Κριστίν Λαγκάρντ στο τιμόνι της ΕΚΤ, τονίζει ο Ράινερ Γκίντερμαν, στρατηγικός αναλυτής στην Commerzbank.

H απόδοση του γερμανικού 10ετούς κινήθηκε στο -0,29%, ενώ η απόδοση του αντίστοιχου γαλλικού ομολόγου διευρύνθηκε στο 0,02%. Στο 0,48% διαμορφώθηκε η απόδοση της 10ετίας στην Ισπανία. Οριακή διεύρυνση και του ιταλικού ομολόγου στο 1,37%.

naftemporiki.gr
    



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα