ΜΕΒΓΑΛ: Αδικη και εξοντωτική η απόφαση της Επ.Αντ.

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007 15:29
UPD:15:30

«H απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού είναι λανθασμένη, άδικη και εξοντωτική για τη ΜΕΒΓΑΛ», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η μακεδονική βιομηχανία γάλακτος.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, προστίθεται στην ανακοίνωση, με την απόφασή της αδικεί κατάφωρα τη ΜΕΒΓΑΛ, καθώς «η απόφαση απέρριψε στο σύνολό τους όλες τις ενστάσεις και τα αιτήματα που αφορούσαν σε παραβάσεις της διοικητικής διαδικασίας. Η απόρριψη των ενστάσεων και των αιτημάτων καταλαμβάνει το πρώτο μέρος της απόφασης και σύμφωνα με τους νομικούς μας πάσχει από ελλιπή αιτιολογία και, σε πολλά σημεία της, είναι προφανώς νομικά αβάσιμη».

»Ξεπερνά με πρωτοφανή ευκολία και δίχως την απαιτούμενη αιτιολογία και νομική θεμελίωση την αποδεδειγμένη παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων άμυνας και υπεράσπισης της ΜΕΒΓΑΛ, καταργεί τη βασική αρχή του τεκμηρίου αθωότητας και καταδεικνύει τη ξεκάθαρα μεροληπτική στάση της έναντι της ΜΕΒΓΑΛ.

Δεύτερον, είναι ξεκάθαρο ότι η απόφαση πάσχει και επί της ουσίας, δεδομένου ότι οι καταλογισθείσες παραβάσεις κάθε άλλο παρά αποδείχθηκαν σε επίπεδο νομικής βασιμότητας και αιτιολογίας.

Η απόφαση παραλείπει, κατά τρόπο προκλητικό, να αξιολογήσει ή έστω και να αναφέρει δεκάδες ένορκες καταθέσεις, μαρτύρων – παραγωγών από όλη την ελληνική επικράτεια, οι οποίοι διέψευσαν κατηγορηματικά τις αβάσιμες και αναληθείς μεμονωμένες καταγγελίες – «φάντασμα». Ένορκες καταθέσεις που καταρρίπτουν το «κατηγορητήριο» της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού, καταδεικνύοντας έτσι τη μεροληπτική στάση της Επιτροπής».

Η ΜΕΒΓΑΛ τονίζει ότι θα αντιδράσει με κάθε νόμιμο τρόπο «στη λανθασμένη και μεροληπτική απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού» και πως θα προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα