Kering: Διερευνητικές συνομιλίες με τη Moncler

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 15:28
UPD:15:29
REUTERS/© Charles Platiau

Διευρευνητικές συνομιλίες με τη Moncler έχει η Kering, με τον όμιλο να εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της ιταλικής εταιρείας ρούχων για σκι. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ανώτατα στελέχη της Kering -μητρικού ομίλου των οίκων Gucci και Saint Laurent- και της Moncler είχαν προκαταρκτικές συνομιλίες για το ενδεχόμενο ενός συνδυασμού δραστηριοτήτων.

Oποιαδήποτε συμφωνία εξαγοράς προϋποθέτει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Kering, Φρανσουά-Ανρί Πινό, θα εξασφαλίσει την έγκριση του επικεφαλής της Moncler, Ρεμό Ρουφίνι, το επενδυτικό όχημα του οποίου έχει τον έλεγχο του 22,5% της Mοncler, η χρηαμτιστηριακή αξίας της οποίας υπολογίζεται στα 11 δισ. ευρώ(12 δισ. δολάρια).

Ο κ. Ρουφίνι «διατηρεί επαφές και αλληλεπιδρά με επενδυτές και άλλους παράγοντες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένου και του ομίλου Kering, έτσι ώστε να διευρευνά πιθανές ευκαιρίες για την προώθηση της επιτυχούς ανάπτυξης της Moncler», ανέφερε η ιταλική εταιρεία σε ανακοίνωσή της. «Προς το παρόν όμως, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σενάρι υπό εξέταση», διευκρινίζεται.

Εκπρόσωπος της Kering αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα