Talk of the market

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 11:56
UPD:13:04
REUTERS/PETER NICHOLLS
  • Πράσινο φως για την εκταμίευση των 767 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων έλαβε η χώρα μας από το Eurogroup, χωρίς δεσμεύσεις και προαπαιτούμενα, όπως διευκρίνισε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Τώρα αρχίζει η τεχνική συζήτηση ενώ ζητούμενο είναι τι ποσοστό θα αξιοποιηθεί σε επενδύσεις και ποια έργα θα χρηματοδοτηθούν.
  • Ο Νοέμβριος αποδείχθηκε αποδοτικός μήνας για τα δημόσια έσοδα και σ` αυτό φαίνεται να συνέβαλλε καθοριστικά ο επιχειρηματικός κόσμος και δη οι εμπορικές επιχειρήσεις. Παρά την αβεβαιότητα για την κάλυψη των στόχων μέχρι το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, εν τέλει τα έσοδα του προϋπολογισμού φαίνεται ότι ενισχύθηκαν. Αν και αναμένονται τα επίσημα στοιχεία, οι πληροφορίες που θέλουν το επιτελείο της κυβέρνησης να ανακοινώσει αποφάσεις για το κοινωνικό μέρισμα μαρτυρά ότι το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει. Τι άλλαξε την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου στην αγορά; Σημειώθηκε αύξηση εσόδων στα εμπορικά καταστήματα λόγω Black Friday και οι επιχειρήσεις κάλυψαν εμπρόθεσμα υποχρεώσεις τους!
  • Αξιοσημείωτο ενδιαφέρον εκδηλώνεται από ξένα χαρτοφυλάκια για το ευρωομόλογο ύψους 600 εκατ. ευρώ της Ελλάκτωρ. Πληροφορίες για το επιτόκιο έκαναν λόγο χθες για 5,75% ενώ το Bloomberg μετέδωσε ότι κινείται στην περιοχή του 6% με 7%. Αν και κρίνεται υψηλό, έχει προεξοφληθεί σε ένα βαθμό από την εταιρεία, που κάνει για πρώτη φορά χρήση αυτού του μοντέλου χρηματοδότησης, έχοντας ως απώτερο στόχο την αναδιάρθρωση δανεισμού 582,6 εκατ. ευρώ.
  • Καλή συγκυρία για επενδύσεις θεωρεί την επόμενη πενταετία η διοίκηση του ομίλου Quest. Ο πρόεδρός του και επικεφαλής του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, σε παρουσίαση του ομίλου στους θεσμικούς επενδυτές είπε ότι σχεδιάζει επενδύσεις 130 εκατ. ευρώ.
  • Ο μεγαλοεπενδυτικής της αγοράς ακινήτων, εκ Βενεζουέλας ορμώμενος, ομογενής Θεόδωρος Δουζόγλου, που έγινε γνωστός από την αγορά του ακινήτου που στέγαζε το “Πεντελικόν”, εμφανίστηκε δια αντιπροσώπου του σε συνάντηση με δημοσιογράφους. Ο Λευρέντης Αλβέρτης, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Δουζόγλου στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στο ιστορικό του επιχειρηματία - μεγάλο μέρος της περιουσίας του οποίου κρατικοποιήθηκε από το καθεστώς Μαδούρο – αλλά και στις προθέσεις του για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα μέσω της αγοράς ακινήτων, του ξενοδοχειακού αλλά και του κλάδου τροφίμων.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα