SAXO BANK: Δέκα εξωφρενικές προβλέψεις για το 2020

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 20:51
UPD:20:52

Για εκείνους που έχουν βαρεθεί τις μονότονες προβλέψεις για το 2020, οι αναλυτές της SAXO Bank προχωρούν σε δέκα... εξωφρενικές προβλέψεις για το τι θα συμβεί την επόμενη χρονιά.

Αναμένοντας 12 μήνες που θα σηματοδοτηθούν από «την ανατροπή του status quo», η δανέζικη τράπεζα υποστηρίζει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για όλα τα παράλογα σενάρια. Μεταξύ αυτών: Η βρετανική οικονομία θα αναπτυχθεί με διπλάσιους ρυθμούς 8%. Ο στασιμοπληθωρισμός θα επιστρέψει, ευνοώντας τις μετοχές υπεραξίας(growth stocks). Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων.Το πετρέλαιο και η βιομηχανία φυσικού αερίου θα αναδειχθούν απρόσμενοι νικητές εν μέσω της ευρύτερης φρενίτιδας για περιβαλλοντική κοινωνική και εταιρική διακυβέρνηση. Το ραντ Νοτίου Αφρικής θα ανατιμηθεί από τα 15 στα 20. Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, θα ανακοινώσει τον Φόρο Πρώτα η Αμερική, σε μια προσπάθεια να μειώσει το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ. Η Σουηδία θα εφαρμόσει γενναίο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων στήριξης για να κατευνάσει το αντιμεταναστευτικό κλίμα. Οι Δημοκρατικοί θα κερδίσουν στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ σε μια αναμέτρηση όπου θα επικρατήσουν γυναίκες και millennials. Η Ουγγαρία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση και, τέλος, οι χώρες της Ασίας θα καθιερώσουν νέο αποθεματικό νόμισμα, ώστε να μειώσουν την εξάρτησή τους από το δολάριο. 

Μπορεί οι παραπάνω προβλέψεις να φαίνονται εξωπραγματικές, αλλά εάν ανατρέξει κανείς σε πρόσφατα παραδείγματα του παρελθόντος, τίποτε δεν μπορεί να αποκλεισθεί. ΄Οσοι τόλμησαν να προβλέψουν για το 2019 ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ θα μειώσει τα επιτόκια αποδείχθηκαν αληθινοί.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBG

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα