ΕΛΤΕΧ: Θεμελίωση του έργου "Blue City" στο Ομάν

Επέκταση δραστηριότητας της εταιρείας στον Περσικό Κόλπο
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007 18:23

Στο φιλόδοξο σχέδιο της κατασκευής μιας νέας πόλης στο Ομάν, με την επωνυμία "Blue City", συμμετέχει η Ελληνική Τεχνοδομική ΤΕΒ στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής της στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η “Blue City” θα κατασκευαστεί σε μια παραλιακή ζώνη ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στην περιοχή Al Sawadi, 100 χιλ. βόρεια της πρωτεύουσας Muscat, και αναμένεται να καταλαμβάνει όταν ολοκληρωθεί συνολική έκταση 35 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Το έργο της Α' φάσης του Blue City, προϋπολογισμού 1,9 δισ. δολαρίων, έχει αναλάβει η εταιρεία ASIT (Al Sawadi Investment and Tourism Co) του Ομάν και η κοινοπραξία των εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ -κατασκευαστική εταιρεία του ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ¨- και ENKA Insaat ve Sanayi AS της Τουρκίας.

Το έργο της πρώτης φάσης θα καταλαμβάνει περίπου 3,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα, από τα οποία θα δομηθούν τα 1,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα, που θα περιλαμβάνουν τέσσερα ξενοδοχεία 5 αστέρων, 5.200 κατοικίες, δύο γήπεδα γκολφ προδιαγραφών παγκοσμίου πρωταθλήματος PGA, πολιτιστικό χωριό ιστορικής κληρονομιάς, εμπορικά κέντρα, δημαρχείο, σχολεία καθώς και όλες τις υποδομές μιας σύγχρονης πόλης. Η κατασκευή της πρώτης φάσης του έργου θα ολοκληρώνεται τμηματικά, ενώ το τελευταίο τμήμα αναμένεται να παραδοθεί το 2012.

Η Ελληνική Τεχνοδομική ΤΕΒ παρουσιάζει έντονη δραστηριότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Μεταξύ άλλων έργων κατασκευάζει ένα ιδιωτικό νοσοκομείο υψηλών υπηρεσιών στο Dubai (City Hospital), δυναμικότητας 214 κλινών, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2008. Εξάλλου, στο Κατάρ, συμμετέχει σε κοινοπραξία, στην οποία έχει ανατεθεί από τον περασμένο Ιούλιο, το έργο για τη μελέτη και την κατασκευή του υπόστεγου συντήρησης αεροσκαφών του νέου αεροδρομίου της Doha, προϋπολογισμού 670 εκατ. δολαρίων.

Στο Dubai, η Ελληνική Τεχνοδομική ΤΕΒ έχει αναλάβει, επίσης, το ηλεκτρομηχανολογικό έργο στο συγκρότημα δίδυμων πύργων με την επωνυμία "Al Sufouh" και την Α' φάση του έργου κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού της πόλης, στην περιοχή Jebel Ali, προϋπολογισμού 325 εκατ. ευρώ. Η εν λόγω μονάδα, δυναμικότητας επεξεργασίας 300.000 κυβικών μέτρων λυμάτων ανά ημέρα, προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 2,5 έτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛΑΚΤΩΡ



Σχολιασμένα