Ανατροπή σκηνικού στην αγορά ομολόγων

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 13:56
UPD:14:19
REUTERS/LUCAS JACKSON

Έντονη νευρικότητα επικρατεί σήμερα στην ευρωπαϊκή αγορά χρέους, καθώς ανατρέπονται συνεχώς οι πληροφορίες για το εάν ΗΠΑ και Κίνα οδεύουν προς μία εμπορική συμφωνία ή θα παρατείνουν τη διαμάχη τους και την επόμενη χρονιά. Σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται πηγή με γνώση των διαπραγματεύσεων οι δύο πλευρές έχουν έρθει πιο κοντά, παρά τα όσα δηλώνει ο Ντόναλντ Τραμπ τα τελευταία 24ωρα. 

Οι πληροφορίες αυτές έχουν πυροδοτήσει ένα μικρό «πάρτι» στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών και θέτουν εκ νέου υπό πίεση τα ομόλογα, που νωρίτερα το πρωί έβλεπαν τις τιμές τους να κινούνται ανοδικά. Στις 13:50 οι τιμές των περισσότερων τίτλων του ευρώ κινούνται πτωτικά και οι αποδόσεις ανεβαίνουν. 

Η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς είναι στο -0,337%, ενώ εκείνες των γαλλικών, ολλανδικών, ιταλικών και ισπανικών ομολόγων καταγράφουν άνοδο δύο μονάδες βάσης, ενώ του ιρλανδικού ανέβηκε σε θετικό έδαφος και πάλι, ενώ χθες ήταν σε αρνητικό για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο. 

Το ελληνικό δεκαετές που χθες είδε την απόδοσή του να ανεβαίνει έως και το 1,58%, σήμερα παρουσιάζει ελαφρώς καλύτερη εικόνα. Η απόδοση είναι στο 1,54%, ενώ νωρίτερα είχε υποχωρήσει έως και το 1,51%. 

Αναλυτές προειδοποιούν πως το «τρενάκι του τρόμου», με τις έντονες εναλλαγές στις διαθέσεις των επενδυτών και τις ανάλογες διακυμάνσεις σε δείκτες μετοχών και ομολόγων θα έχει πιθανότατα συνέχεια εάν δεν υπάρξουν ξεκάθαρες δηλώσεις από τους αξιωματούχους ΗΠΑ και Κίνας. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα