Merck: Ανάκληση παιδικών εμβολίων στην Κίνα

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2007 08:12

Περίπου το 1/10 του 1,2 εκατ. δόσεων παιδικών εμβολίων που πουλήθηκαν στην Κίνα, ανακάλεσε την Τετάρτη η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Merck, μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Merck μόνη της ανακάλεσε το εμβόλιο PedvaxHIB και δόσεις του εμβολίου Comvax, μετά από ελέγχους ποιότητας οι οποίοι έδειξαν ότι πιθανόν ο εξοπλισμός της παραγωγής τους να μην είχε αποστειρωθεί σωστά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Metropolis Daily», οι αφιβόλου ποιότητας δόσεις εμβολίων εξήχθησαν από τις ΗΠΑ μόνο στην Κίνα.

Η νότια επαρχία Γκουανγντόγκ της Κίνας - όπου εδρεύει η εφημερίδα - αγόρασε περισσότερες από 10.000 δόσεις εμβολίων από τις συνολικά 104.930 δόσεις που πουλήθηκαν στη χώρα.

Το περιφερειακό κέντρο ελέγχου ασθενειών εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση με την οποία διετάχθη το πάγωμα διάθεσης των εμβολίων αυτών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι αρχές υγείας της Γκουανγντόγκ δεν έχουν μέχρι στιγμής δεχθεί στοιχεία για παρνέργειες από το εμβόλιο, ωστόσο οι ειδικοί συνιστούν στους γονείς να μην πανικοβάλλονται, καθώς τα εισαγόμενα φάρμακα που εισάγονται περνούν από αυστηρούς ελέγχους.

Τα εμβόλια αυτά προστατεύουν από τo αιμόφιλο της ινφλουέντζας τύπου b (Hib) που προκαλεί βακτηριδιακή μηνιγγίτιδα σε παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών, σύμφωνα με τα αμερικανικά κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών.

Τα εμβόλια παρήχθησαν στο εργοστάσιο της Merck στο Γουέστ Πόϊντ της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και άρχισαν να διανέμονται από τον Απρίλιο του 2007.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα