Θετική τάση στις ευρωπαϊκές αγορές, που περιμένουν το ... ΝΑΤΟ

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 10:30
UPD:10:43
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Σε θετικό έδαφος, αλλά με τους επενδυτές να είναι προς το παρόν συγκρατημένοι, θέλοντας να ζυγίσουν τα όσα εξελίσσονται στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου, ετοιμάζονται να ανοίξουν οι ευρωπαϊκές αγορές.  

Τα futures θέλουν τον δείκτη Eurostoxx 50 με τα βαριά χαρτιά της Ευρωζώνης να ενισχύεται 0,4% και τον ευρύτερο Stoxx 600 να είναι στο +0,5%. Άνοδο 0,5% παρουσιάζει τόσο ο DAX στη Φραγκφούρτη όσο και ο CAC 40 στο Παρίσι, ενώ με κέρδη 0,45% ακολουθεί ο IBEX 35 στη Μαδρίτη. 

Πολλά θα εξαρτηθούν ενδεχομένως και από την εξέλιξη της δεύτερης ημέρας της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, όπου χθες είχαμε μετωπική σύγκρουση Τραμπ- Μακρόν, η οποία και ήρθε να εντείνει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις των δύο χωρών, μετά και τις αμερικανικές απειλές για δασμούς στα γαλλικά προϊόντα. 

Νωρίτερα στις αγορές της Ασίας τα ταμπλό έδειξαν βαθύ κόκκινο, αφού η Ουάσιγκτον έστελνε μηνύματα πως μία εμπορική συμφωνία με την Κίνα μάλλον θα καθυστερήσει. Στο Τόκιο ο Nikkei έκλεισε με πτώση 1,05%, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε 1,25% και στο Σίντνεϊ ο βασικός δείκτης τερμάτισε στο -1,58%. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα